Британія першою у світі запровадила санкції проти рф за "референдуми". Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Политика
28 вересня 2022, 15:00

Британія першою у світі запровадила санкції проти рф за "референдуми"

Велика Британія першою із країн Заходу запровадила санкції проти росії за проведення псевдореферендумів на окупованих територіях України. Про запровадження санкцій оголосив міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі.

"Фіктивні референдуми, проведені під дулом пістолета, не можуть бути вільними або справедливими, і ми ніколи не визнаємо їх результати. Вони відповідають чіткій схемі насильства, залякування, тортур та примусових депортацій на захоплених Росією територіях України", - заявив міністр. За його словами, санкції "спрямовані проти тих, хто стоїть за цими фіктивними голосуваннями, а також проти осіб, які продовжують підтримувати агресивну війну російського режиму".

Так, до санкційних списків Британії включені 33 чиновники та колабораціоністи, які перебувають у тимчасово окупованих регіонах України, зокрема голова "уряду Херсона" Сергій Єлісєєв, "міністр освіти і науки ЛНР" Іван Кусов, голова "уряду Запоріжжя" Євген Балицький та заступник голови Євген Солнцев. Під обмеження потрапило агентство IMA Consulting, якому доручили керувати публічними кампаніями для просування "референдумів", а також компанія Гознак, "відома своєю монополією на виготовлення "десятків мільйонів" державних документів, у тому числі прискорених паспортів на тимчасово окупованих територіях України".

У списки санкцій потрапили олігархи Рік Нісанов і Зарах Ілієв, Іскандер Махмудов, Ігор Макаров. Крім того, обмеження введено проти 23 членів ради директорів та правління Газпромбанку, 16 членів наглядової ради та правління Сбербанку і його керівництва та 10 керівників Радкомбанку. Загалом у санкційному списку Британії перебуває понад 1200 фізичних і понад 120 юридичних осіб з Росії, у тому числі понад 120 олігархів, сукупний світовий статок яких, за оцінками, перевищує 130 мільярдів фунтів стерлінгів.


+Поширити: