Австрія засудила псевдореферендуми рф на окупованих територіях та звинувачує Кремль в ескалації. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Политика
28 вересня 2022, 14:00

Австрія засудила псевдореферендуми рф на окупованих територіях та звинувачує Кремль в ескалації

Австрія не визнає організовані російською федерацією псевдореферендуми на окупованих територіях, як їхньої подальшої анексії.

Як повідомляє "Європейська правда", з такою заявою виступило МЗС Австрії 28 вересня.

Офіційний Відень "рішуче засуджує нелегітимні фейкові референдуми на виправдання анексії територій України Російською Федерацією". "Це ще один серйозний замах на суверенітет і територіальну цілісність України. Ці фейкові референдуми не мають ніякої легітимності за міжнародним правом і ми не будемо визнавати їх, як і анкесії українських територій", - наголошують у заяві.

Австрія зазначає, що спробами русифікації України, ядерних погроз та оголошеною частковою мобілізацією росія продовжує ескалацію своєї агресивної війни, а глобальні проблеми з цінами на енергоресурси та продовольством - прямий наслідок російської агресії і "умисно поглиблюється безвідповідальними й цинічними діями рф".

"Закликаємо керівництво рф діяти згідно зі своїми зобов’язаннями як постійного члена Ради безпеки ООН і повернутися за стіл переговорів", - підсумовують у заяві.

Нагадаємо, канцлер Австрії Карл Негаммер, спілкуючись зі ЗМІ на полях сесії Генеральної Асамблеї ООН минулого тижня, висловився проти запровадження нових санкцій проти росії на рівні ЄС, а також за переговори з Україною і росією.


+Поширити: