Українцям спростили процедуру видачі документів для повернення з-за кордону. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
12 листопада 2022, 14:20

Українцям спростили процедуру видачі документів для повернення з-за кордону

Міністерство закордонних справ отримає доступ до Державного реєстру актів цивільного стану, що спростить процедуру видачі документів для повернення громадян на територію України. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за підсумками засідання Координаційного штабу з питань повернення в Україну громадян з ТОТ та третіх країн, проведеному під головуванням віцепрем’єра Ірини Верещук.

«Співробітникам МЗС буде надано доступ до Державного реєстру актів цивільного стану громадян, держателем якого є Міністерство юстиції», — ідеться в повідомленні.

Зокрема, Департамент консульської служби МЗС, за даними Мінреінтеграції, буде підключений до держреєстру вже з наступного тижня.

У відомстві наголосили, що внесені зміни дозволять закордонним дипломатичним установам України прискорити процедуру ідентифікації громадян, які потребують відновлення документів або повернення на батьківщину.

Нагадаємо, Уряд відновив можливість продовжувати термін дії паспортів для виїзду за кордон та вносити в них дані про дітей у дипломатичних установах України.


Ірта-fax
+Поширити: