Кошти оборонзамовлення залишатимуться в Україні: уряд змінив порядок оборонних закупівель. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
13 листопада 2022, 11:03

Кошти оборонзамовлення залишатимуться в Україні: уряд змінив порядок оборонних закупівель

Кабінет Міністрів України змінив порядок здійснення оборонних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану.

Відповідну постанову «Про затвердження особливостей здійснення оборонних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану уряд затвердив на засіданні 11 листопада.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

«Ключовою відмінністю від чинного на сьогодні порядку є введення процедури закупівлі визначеної групи товарів у постачальників, з якими укладено рамкову угоду», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, за окремою процедурою рамкових угод здійснюються закупівлі одягу, взуття, спальних мішків для потреб оборони тощо. Такий механізм застосовується на закупівлі цих товарів на суму 200 тис. грн та вище.

Наголошується, що істотні умови контракту не можуть змінюватися до повного його виконання, лише в разі змін ціни на товар у зв’язку зі зміною податків та зборів, індексу споживчих цін, курсом валюти, зміни місця поставки товару тощо.


Ірта-fax
+Поширити: