“росія – держава спонсор тероризму” – Європарламент.. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
23 листопада 2022, 15:00

“росія – держава спонсор тероризму” – Європарламент.

2Європейський парламент більшістю голосів ухвалив резолюцію про визнання російської федерації державою-спонсором тероризму.

Голосування відбулося сьогодні у Страсбурзі під час пленарного засідання Європарламенту – повідомляє Укрінформ.

«За» цей документ висловилися 494 депутати, «проти» – 58, ще 44 європейських політики утрималися.

Основні положення резолюції про визнання росії державою-спонсором тероризму напередодні були погоджені на рівні керівників політичних груп Європейського парламенту.

«Європарламент… рішуче засуджує воєнні злочини та акти терору проти цивільного населення, що здійснені російською федерацією та її поплічниками з метою досягнення руйнівних політичних цілей в Україні та на території інших країн, та визнає росію як державу, що спонсорує тероризм, та як державу, що використовує терористичні засоби», – йдеться у документі.

Євродепутати засудили окупацію росією Запорізької АЕС як дії, що спрямована на здійснення терору проти населення України та перетворює атомну станцію на військовий об’єкт.

Вони висловили солідарність з народом України та іншими жертвами російської агресії.

Документ закликає Раду ЄС включити так звану «групу вагнера» та інші мілітаризовані угруповання, що фінансуються росією, до переліку осіб, груп та установ, що залучені до терористичної діяльності і на яких поширюються відповідні санкції ЄС.

Євродепутати наголосили на необхідності притягнення до відповідальності тих держав, недержавних гравців та окремих осіб, які підтримують та роблять можливою збройну агресію росії, а також посилюють її військові потужності.

«Європарламент… підтверджує свій заклик до Європейської комісії та до країн-членів щодо підтримки всіх законних міжнародних та національних процесів з розслідування злочинів, що здійснені під час агресивної війни росії проти України, з огляду на необхідність притягнення всіх злочинців до відповідальності, а також для надання належної підтримки створенню спеціального трибуналу, що займатиметься злочином агресії росії проти України», – йдеться у резолюції.

Водночас депутати закликали Єврокомісію та країни-члени поєднати зусилля для створення широкого міжнародного «компенсаційного механізму», який має включати створення міжнародного реєстру завданої шкоди та механізми взаємодії із українською владою у цих справах.


Ірта-fax
+Поширити: