Україна сподівається на нову фіндопомогу ЄС. Ірта-Fax (версія для друку) 04 января 2022, 12:30

Україна сподівається на нову фіндопомогу ЄС

Влада України сподівається у 2022 році домовитися про нову програму макрофінансової допомоги Євросоюзу. Про терміни підписання угоди розповіла віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

"Це одна з найбільш стабільних фінансових програм, яка з року в рік дозволяє планувати відповідні витрати на розвиток. Крім того, ми вже вибудували певну практику погодження з Європейським Союзом умов отримання кожного траншу такої макрофінансової допомоги", - сказала вона.

Стефанішина зазначила, що Україна виконала всі умови та отримала гроші у повному обсязі в рамках попередньої п'ятої програми.

"Ми не мали уявлення, чи потрібна нам шоста програма, коли підписували угоду про п'яту програму, але зараз ми точно можемо сказати, що ми налагодили зрозумілий процес взаємодії з ЄС… Тому ми готові до шостої програми… Ми сподіваємось, що наступна програма макрофінансової допомоги буде укладена вже у першій половині 2022 року", - заявила віце-прем'єр.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2022/01/2022-01-04-8.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024