МЗС відреагувало на ситуацію в Казахстані. Ірта-Fax (версія для друку) 06 января 2022, 12:00

МЗС відреагувало на ситуацію в Казахстані

Підрозділи дипломатичної служби МЗС України зосередилися на захисті інтересів українських громадян у Казахстані. Про це сказав речник відомства Олег Ніколенко, повідомляє Інтерфакс-Україна в четвер, 6 січня.

"Уважно стежимо за розвитком подій у Казахстані. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив відповідним підрозділам дипломатичної служби зосередитись на захисті інтересів українських громадян у Казахстані. Наразі ключовий пріоритет – їхня безпека", – сказав Ніколенко.

За його словами, посольство України у Нур-Султані перейшло на цілодобовий режим роботи. У разі загрози життю чи безпеці українці можуть звернутися за допомогою за телефоном: +7 705 755 66 10 або електронною поштою: emb_kz@mfa.gov.ua.

Ніколенко повідомив, що у середу ввечері група українців не змогла вилетіти рейсом Алмати-Київ через призупинення роботи аеропорту.

"Дипломати допомогли українцям з пошуком місць для ночівлі. Наразі посольство з'ясовує з адміністрацією аеропорту та авіакомпанією можливість здійснення зазначеного рейсу, підтримує зв'язок із пасажирами. За інформацією МЗС, аеропорт Нур-Султана працює у штатному режимі. Сьогодні планується рейс до Києва", – розповів Ніколенко.

Він наголосив, що МЗС очікує від казахстанської влади неухильного забезпечення безпеки громадян України, надання їм повного сприяння, у тому числі і тих українців, які вважають за краще залишити територію Казахстану.

Також МЗС закликало громадян України уникати місць масових заходів, насамперед у великих містах, виявляти підвищену пильність та обережність, а також зареєструватися в електронній системі "ДРУГ" (friend.mfa.gov.ua), щоб дипломати могли вчасно надати допомогу.

"Хочу всіх заспокоїти: Українська держава своїх громадян не залишить напризволяще", - запевнив речник МЗС.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2022/01/2022-01-06-7.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024