В ОП обіцяють підтримку постраждалим від кризи галузям. Ірта-Fax (версія для друку) 12 января 2022, 13:30

В ОП обіцяють підтримку постраждалим від кризи галузям

Влада підтримає галузі, які найбільше постраждали від кризи через пандемію коронавірусу і високі ціни на газ. Про це заявив заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, опублікованому в середу, 12 січня.

"Багато галузей отримали значну вигоду від буму на сировинні товари, тобто достатньо маржі, щоб пережити ці три-чотири місяці пікових цін на енергоресурси. Але є справді окремі сектори, де буму цін не було. Там будемо вживати точкових заходів", - сказав він.

Шурма зазначив, що влада також штучно втримала зростання цін на газ для населення.

"Що стосується індустрії, будемо секторально дивитися", - сказав він.

Заступник голови ОП навів інший приклад - програму еПідтримка, яка точково допомагає секторам, найбільш постраждалим від введеного в пандемію COVID-19 карантину.

"У програмі немає готелів та ресторанів, тому що ми вивчили статистику - там нормальна динаміка. Можливо, в готелях не допандемічне завантаження, але динаміка хороша. А ось деякі сектори справді просіли", - пояснив Шурма.

За його словами, у спортивних клубах чи театрах сильно зменшилося відвідування, а з іншого боку залишилася необхідність утримувати та опалювати великі площі.

"Тому спілкуватимемося з індустріями, вивчатимемо, де справді просідання, а де спекуляції. Де справді проблема, шукатимемо інструменти для допомоги", - зазначив Шурма.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2022/01/2022-01-12-8.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024