Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
20 января 2022, 10:00

Гейтс прогнозує пандемії, страшніші за COVID

Засновник Microsoft Білл Гейтс попередив про майбутні пандемії, які можуть бути страшнішими за коронавірус. Мільярдер також звернувся до урядів із закликом наперед виділяти кошти на боротьбу з наступною пандемією, повідомляє Financial Times.

Він вважає, що в майбутньому, незважаючи на високу заразність COVID-штамів Дельта та Омікрон, є ймовірність появи ще серйознішого патогену, що викликає більш високий рівень смертності.

"Витратити мільярди, щоб не допустити економічної шкоди на трильйони і врятувати десятки мільярдів життів - досить хороша страховка", - вважає Гейтс.

На його думку, зараз вся відповідальність за вирішення проблеми нерівного доступу до вакцин покладена на філантропів та уряди багатих країн.

Розвиток інновацій для підготовки до наступної пандемії прискорить роботу над вирішенням (у вигляді нових вакцин) проблем із наявними хворобами: від ВІЛ до туберкульозу та малярії.


+Поширити: