Окупанти вдруге за 8 років залишили луганських театралів без даху над головою. Цього разу фізично. Ірта-Fax (версія для друку) 21 июня 2022, 16:00

Окупанти вдруге за 8 років залишили луганських театралів без даху над головою. Цього разу фізично

Російські бойовики прицільним обстрілом знищили будівлю театру у Сєвєродонецьку. Відео, яке підтверджує факт руйнування з’явилось у соціальних мережах. На кадрах зафільмовано пошкодження даху. Пізніше інформацію опосередковано підтвердив і директор театру Сергій Дорофеєв.

Будівлю театру збудовано в 1953 році, як клуб заводу «Склопластик». З 1994 року тут розміщувався Сєвєродонецький міський театр драми. Після окупації Луганська у 2014-му у занедбаному приміщенні театру прихисток знайшов Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр. 22 серпня 2017 року, після завершення дороговартісних масштабних зовнішніх та внутрішніх ремонтно-відновлювальних робіт театр урочисто відкрили для глядача. У церемонії перерізання стрічки взяли екс-очільник області області Юрій Гарбуз та Президент України Петро Порошенко.

У вересні минулого року театр відзначив 80-ту річницю, та провів свій ювілейний 80 сезон. Наприкінці лютого творчій колектив вимушено покинув Сєвєродонецьк, знайшовши прихисток у Дніпрі та Дрогобичі. З початком повномасштабного вторгнення приміщення перепрофілювали в гуманітарний штаб.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2022/06/2022-06-21-8.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024