Сенат США визнав Росію державою - спонсором тероризму. Ірта-Fax (версія для друку) 24 июня 2022, 13:00

Сенат США визнав Росію державою - спонсором тероризму

Комітет Сенату США з міжнародних відносин схвалив резолюцію із закликом до держсекретаря США Ентоні Блінкена включити Росію до списку країн-спонсорів тероризму.

Сенатор-республіканець Кріс Кунс повідомив, що остаточне рішення про визнання рф державою, яка спонсорує діяльність терористів, у зв'язку з незаконним вторгненням на територію України, має бути прийнято адміністрацією президента США Джо Байдена.

"Немає сумнівів у тому, що росія на чолі з володимиром путіним є державою-спонсором тероризму. Те, що він зробив, віддавши наказ йти на Україну, було терористичним актом. Він військовий злочинець, і на ньому лежить відповідальність за кожен злочин, який було скоєно від його імені" - заявляє сенатор.

Включення до списку держав-спонсорів тероризму дозволяє накласти на країну додаткові категорії санкцій, включаючи обмеження на іноземну допомогу США, заборону експорту та продажу оборонної продукції, заходи контролю за експортом товарів подвійного призначення, а також фінансові та інші обмеження.

Зараз у списку країн-спонсорів тероризму знаходяться Північна Корея, Сирія, Куба та Іран.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2022/06/2022-06-24-4.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024