26 июня 2022, 11:30

Авіаудари та артобстріли по території Луганщини – відкрито кримінальні провадження

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури зареєстровано сім кримінальних проваджень за фактами обстрілів окупаційними військами цивільних об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури Луганської області за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни)? - повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Встановлено, що 25 червня 2022 року ворожі війська РФ та контрольовані нею учасники незаконних збройних формувань продовжили обстрілювати Луганщину – м. Сєвєродонецьк, м. Лисичанськ, с. Синецький, с. Павлоград.

Внаслідок авіаудару з боку окупаційних військ рф була зруйнована телевізійна вишка у м. Лисичанськ, також неодноразово обстріляно територію біля будівлі СБУ. Вороги також поцілили в полігон ДСНС м. Сєвєродонецька та здійснили обстріл мосту через р. Сіверський Донець.

Вказані дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме статей 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях доручено слідчим підрозділів Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Наразі у кримінальних провадженнях проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на швидке, повне і неупереджене дослідження обставин кримінальних правопорушень.

Правоохоронці вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил Російської Федерації.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2022/06/2022-06-26-2.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024