Україна отримала від Німеччини грант на €1 млрд.. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Происшествия
02 июля 2022, 15:00

Україна отримала від Німеччини грант на €1 млрд.

Грант Федеративної республіки Німеччина у розмірі €1 млрд надійшов до держбюджету України. Виручені кошти будуть спрямовані на фінансування першочергових бюджетних видатків під час військового стану. Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів України.

"Грантові кошти були перераховані до державного бюджету через спеціальний адміністративний рахунок, відкритий Міжнародним валютним фондом для спрямування грошей країн-донорів на допомогу Україні", – уточнюється у повідомленні.

Це стало реалізацією раніше підписаного документа – 24 червня міністр фінансів Сергій Марченко та Федеральний міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер підписали міжурядову угоду про надання Україні €1 млрд. грантового фінансування. Усього з початку війни Україна вже отримала від Німеччини €1,3 млрд. для підтримки фінансово-бюджетної системи.

Також минулого тижня було отримано €446,8 млн кредиту від Світового банку (СБ) з гарантією Великобританії на €424,6 млн, грант США на $1,3 млрд через мультидонорський рахунок СБ та кредит Японії на суму еквівалентну приблизно $500 млн.

У липні очікується надходження другого траншу гранту від США орієнтовно на $1,3 млрд та кредиту ЄС на €1 млрд. Крім того, Норвегія передасть Україні допомогу на €1 млрд до кінця року.


+Поширити: