Найближчими місяцями життя у Сєвєродонецьку буде "на печерному рівні". Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Региональные
07 июля 2022, 10:30

Найближчими місяцями життя у Сєвєродонецьку буде "на печерному рівні"

Окупанти у Сєвєродонецьку намагаються відновити діяльність сфери освіти та ЖКГ, проте фахівців у місті майже не залишилося, і найближчими місяцями життя там буде "на печерному рівні", заявив голова військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька Олександр Стрюк.

"Матеріальну базу зруйновано, фахівців, що залишилися, не так багато, а проблем у міста - багато. Тому, на жаль, найближчими місяцями життя людей, які залишилися в місті, буде десь на рівні печерних мешканців. Можна замінити електрику генераторами, але відновити центральне водопостачання та каналізацію при зруйнованих очисних спорудах без повернення під контроль України неможливо", - вважає голова адміністрації.

Росіяни під час взяття міста зруйнували матеріальну базу ЖКГ. Наразі шукають фахівців для відновлення, але майже всі вони, за словами Стрюка, евакуювалися. Робітникам комунальних підприємств почали приходити погрози від окупантів, зазначив голова міста.

Наразі, за його інформацією, у Сєвєродонецьку залишаються близько восьми тисяч мешканців. Декого з них депортували на окуповані території. Водночас Стрюк не вважає, що у місті не залишилося проукраїнські налаштованих громадян.


+Поширити: