З Бахмута та навколишніх селищ за місяць евакуювали 320 дітей, — Верещук. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
15 березня 2023, 11:38

З Бахмута та навколишніх селищ за місяць евакуювали 320 дітей, — Верещук

З Костянтинівки, Часового Яру та Бахмута з 11 лютого евакували більше трьохсот дітей.

З Бахмута та навколишніх селищ з 11 лютого вдалося евакуювати 320 дітей.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” сказала віцепрем’єр-міністрка - міністрка з питань реітеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"Уже більше місяця в межах обов’язкової евакуації проводим евакуацію саме з Бахмут. Коли ми говоримо про ці населені пункти - Костянтинівка, Часів Яр, Бахмут, то з 11 лютого по сьогоднішній день нам вдалося евакуювати 320 дітей. А отже постанова, яка вступила в дію, власне лише доповнила зусилля наших евакуаційних груп", - сказала Верещук.

Стосовно евакуації з території Запорізької області, вона зазначила, що на території регіону немає режиму обов’язкової евакуації.

"Щоб не було зловживань, спочатку має бути режим обов’язкової евакуації, а вже тоді, коли ОВА звертається до нас, до координаційного штабу, з проханням підтримати режим примусової евакуації, лише в таких випадках він буде застосовуватися. У нас на сьогодні режим обов’язкової евакуації лише на Донеччині", - сказала Верещук.

Вона додала, що процес евакуації з Бахмута триває. Віцепрем'єр-міністрка пояснила що у випадку режиму примусової евакуації питання письмової відмови від неї не стоїть.

"Ми говоримо про те, що дитину не можна вилучати самостійно, тобто вона не може бути вилучена з сім'ї, обов'язково один з родичів має супроводжувати. Дорослі члени родини можуть залишатися і це їхнє право... А от коли є дитина, то відмовитися принаймні одному члену родини не можна. Є стаття 166 Кримінального кодексу, в даному випадку людей попереджено про те, що їх буде притягнуто в тому числі до кримінальної відповідальності, дитина не може бути залишена в небезпеці", - сказала Верещук.

Водночас вона зауважила, що таких випадків відмови від евакуації не було, питання стоїть в тому, щоб мати змогу заїхати до цих населенних пунктів та вивезти людей, оскільки ворог веде прицільний вогонь по евакуаційному транспорту.


Ірта-fax
+Поширити: