У Києві відбувся допрем’єрний показ фільму Сил ТрО ЗСУ «Готові до спротиву». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
21 березня 2023, 12:42

У Києві відбувся допрем’єрний показ фільму Сил ТрО ЗСУ «Готові до спротиву»

У столиці відбулася презентація документального фільму про історію створення та розвитку величезного та потужного механізму спротиву Сил ТрО ЗСУ.

Довідково: «Готові до спротиву» — це цикл документальних фільмів, об’єктами дослідження якого стали бригади Сил ТрО ЗСУ. Першим фільмом цього документального циклу стала робота про військових 114-ї бригади територіальної оборони.

Керівником стрічки виступив полковник Олексій Дмитрашківський — начальник служби зв’язків з громадськістю Сил ТрО ЗСУ.

— Історія, яка твориться сьогодні, має документуватися… Не через рік чи два, а прямо сьогодні і зараз. Кожна історія військового увійде в історію бригади та історію цілих армій, — сказав Олексій Дмитрашківський.

Начальник служби зв’язків з громадськістю 114-ї бригади Сил ТрО ЗСУ лейтенант Дмитро Кулібаба подякував усім присутнім за підтримку проєкту.

— Передусім хочеться всім подякувати за те, що ви підтримали нас, і дозволили розпочати цей проєкт у 114-й бригаді. Перше враження про фільм — що цей фільм про людей. Через кінострічку вдалося передати енергію та силу духу людей, які прийшли 24 лютого захищати свою країну. Дуже багато моментів викликали навіть сльози. Стрічка починається з показу фотографій загиблих бійців, у яких кожен із керівників упізнав своїх бійців. Те, що ми робимо зараз, — ми робимо, зокрема, й для того, аби ця жертва для нас не була марною. Після перегляду фільму маєш чітке усвідомлення того, що ми мусимо перемогти, — зауважив Дмитро Кулібаба.

З початку широкомасштабного вторгнення до лав ТрО доєдналося багато українських митців. А художнім керівником проєктів «ТРО Медіа» став відомий український режисер Ахтем Сеїтаблаєв, який на показі фільму вручив айдентику командиру 114-ї бригади Сил ТрО ЗСУ полковнику Олександру Ковалю.

— Ми розробили командою ось таку айдентику, яка буде супроводжувати всі серії про кожну бригаду, і цілком природно, що перший отакий інструмент задля розповіді про 114-ту бригаду ми вручаємо вам. Це спеціальний інформаційний носій, всередині якого є флешка, на якій записано трейлер до цього фільму, і, власне, сам фільм. Тут ви можете побачити шеврон Сил ТрО ЗСУ, і тут обличчя бійців вашої бригади, які брали участь у зйомках цього фільму. Цей QR-код, який розроблений в кольорах українського пікселя, приведе вас на ютуб-канал, де ви зможете побачити фільм, — відзначив Ахтем Сеїтаблаєв.

Також до присутніх звернувся командир 114-ї бригади Сил ТрО ЗСУ полковник Олександр Коваль.

— Мета цього фільму — показати феномен територіальної оборони. Я особисто цей феномен побачив. У світі ще не було подібного, як нам вдалося зробити разом із вами. На день ТрО ми мали захід у Броварах, і тоді я казав, що ворог чекав, що ми будемо бігти, і ми побігли… до центрів комплектування та частин ТрО. Як у нас це вийшло, думаю, у фільмі яскраво показано. Мої емоції зашкалюють. Щиро вам дякую, — додав Олександр Коваль.

Після показу першої частини фільму «Готові до спротиву» команда «ТРО Медіа» анонсувала вихід наступної стрічки документального циклу, яка буде розповідати про 107-му бригаду Сил ТрО ЗСУ.

Світлана Кирган Кореспондент АрміяInform


АрміяInform
+Поширити: