Ісландія визнала Голодомор геноцидом українського народу. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
23 березня 2023, 15:17

Ісландія визнала Голодомор геноцидом українського народу

Ісландія визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це глава держави зазначив у Твіттері.

"Вдячний Ісландії за визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу, за вшанування пам'яті мільйонів українців, убитих московським режимом. Це чіткий сигнал: такі злочини не залишаються безкарними. І не мають строку давності", - підкреслив Зеленський.

Як наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Твіттері після одностайного визнання ісландським парламентом Голодомору геноцидом, український народ завжди буде цінувати щиру солідарність і повагу Ісландії до мільйонів жертв трагедії.

«Дякую, Тордіс Колбрун! Я глибоко вдячний Ісландії за визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом одностайним голосуванням Альтингу. Український народ завжди буде цінувати щиру солідарність і повагу Ісландії до мільйонів жертв Голодомору», - зазначив глава української дипломатії.

Як повідомлялося, 28 листопада 2006 року Верховна Рада ухвалила закон "Про Голодомор 1932—1933 років в Україні", яким Голодомор визнаний геноцидом українського народу.

Голодомор офіційно визнали геноцидом українського народу більше 20 країн світу.


Укрінформ
+Поширити: