Кіберполіція викрила групу українців, які переказували гроші на криптогаманці загарбників. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
23 березня 2023, 15:25

Кіберполіція викрила групу українців, які переказували гроші на криптогаманці загарбників

Кіберполіцейські викрили вісьмох жителів різних регіонів України, які переказували гроші на криптогаманці російських військових і представників незаконних збройних формувань так званих "л/днр".

Про це повідомляє Національна поліція України.

“Інформацію про збори вони отримували з пропагандистських Телеграм-каналів. Загалом фігуранти переказали близько 200 тисяч гривень на криптогаманці, утворені росіянами”, - ідеться у повідомленні.

В ході оперативних заходів кіберполіція заблокувала вісім криптовалютних гаманців, які використовувалися у злочинних цілях. Загальний баланс на рахунках становить близько 2 млн грн.

За місцями проживання фігурантів у Києві, Харківській та Кіровоградській областях правоохоронці провели обшуки та вилучили ноутбуки, жорсткі диски, мобільні телефони, банківські картки, SIM-карти, чорнові записи.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді від п'яти до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, перед судом постане власник мережі автозаправних станцій, який на тимчасово захопленій території Запорізької області постачав російським загарбникам паливно-мастильні матеріали.


Укрінформ
+Поширити: