Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
23 березня 2023, 15:36

Іспити для отримання українського громадянства

21 березня 2023 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до законів України «Про громадянство України» та «Про забезпечення функціонування української мови як державної» щодо умов прийняття до громадянства України». Новація цього закону – три обов’язкових іспити для бажаючих стати громадянами України

Як повідомив народний депутат Ярослав Желізняк, за ухвалення рішення проголосував 281 народний депутат.

Так, згідно законопроекту №76, іспити потрібно буде скласти з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою.

"Парламент підтримав в цілому запровадження як умови прийняття до громадянства складання іспитів з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою", - заявив він.

Набуття українського громадянства

23 травня 2022 року в Україні була зареєстрована петиція про введення обовʼязкового іспиту для отримання громадянства України. Вона набрала необхідні 25 тис. голосів для розгляду. А 8 липня того ж року президент Володимир Зеленський відповів на електронну петицію та передав її до Кабміну, доручивши розглянути можливість запровадження змін.

12 липня уряд повідомив, що підготує законопроекти щодо запровадження комплексного іспиту для набуття громадянства України. І вже 28 липня він вніс його на розгляд Верховної Ради. Тоді прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що після ухвалення цього закону для отримання українського громадянства необхідно буде скласти комплексний іспит зі знання основ Конституції України, історії України та української мови


Укрінформ
+Поширити: