Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
24 березня 2023, 17:56

СБУ затримала російських агентів, серед них - інженер «Мотор Січі»

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили двох агентів фсб рф, які проводили розвідувально-підривну діяльність у Київській області та Запоріжжі.

Про це повідомляє СБУ.

“На початку лютого 2023 року їх завербував кадровий співробітник управління фсб по Алтайському краю. Вербування відбувалося через Телеграм-канал, де фігуранти періодично публікували свої прокремлівські коментарі”, – йдеться у повідомленні.

За вказівками ворога агенти розвідували місця розташування українських військових об’єктів та правоохоронних органів.

СБУ поетапно задокументувала їхні злочинні дії.

У Запоріжжі поплічником ворога виявився інженер-конструктор підприємства “Мотор Січ”, який збирав інформацію про Сили оборони на території обласного центру.

Співробітники СБУ затримали зрадника, коли він фотографував будівлі військового госпіталю та прокуратури із прив’язкою до місцевості.

Ще одного російського агента затримали у передмісті Києва, коли той намагався здійснити фотофіксацію однієї із будівель Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Розвідувальна інформація потрібна була загарбникам для ракетних ударів по українських об’єктах та підготовки диверсій.

У ході обшуку в затриманих виявлено мобільні телефони із доказами виконання ворожих завдань та листування з агресором.

Обом фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі СБУ затримала у ході спецоперації агента фсб рф, який збирав розвіддані про нові підрозділи Збройних сил України.


Укрінформ
+Поширити: