Зґвалтування неповнолітньої на Закарпатті: прокуратура оскаржить рішення суду. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
27 березня 2023, 10:31

Зґвалтування неповнолітньої на Закарпатті: прокуратура оскаржить рішення суду

Прокуратура оскаржить вирок Воловецького районного суду Закарпатської області щодо трьох неповнолітніх, які зґвалтували 14-річну дівчину.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

“Воловецький районний суд Закарпатської області 16 березня 2023 року ухвалив вирок у кримінальному провадженні щодо трьох неповнолітніх осіб за фактом вчинення сексуального насильства стосовно неповнолітньої. Наразі вирок, згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу, не набрав законної сили. Прокуратура оскаржуватиме вирок у встановленому законом порядку. Прокуратура оскаржуватиме вирок у встановленому законом порядку”, - йдеться у повідомленні.

В ОГП наголосили, що органи прокуратури вживатимуть усіх заходів для захисту прав постраждалої та забезпечення справедливого і невідворотного покарання винних у скоєнні злочину.

Як повідомлялося, у серпні 2021 року на Закарпатті троє підлітків зґвалтували 14-річну дівчину.

Справу розглядали за ст.152 Кримінального кодексу України (Зґвалтування). Водночас суд визнав підлітків винними за ч. 3 ст. 153 (Скоєння дій сексуального характеру, не пов'язаних із проникненням у тіло іншої особи, без добровільної згоди потерпілого (Сексуальне насильство), скоєне групою осіб стосовно неповнолітньої особи), призначивши їм умовний термін та виплату компенсації.

При цьому, як з’ясувалося, права потерпілої під час судового процесу були грубо порушені: він відбувався без адвоката, а її інтереси в суді представляла служба захисту дітей місцевої сільради. Мати одного із обвинувачених є працівницею цієї служби.

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець узяв справу на контроль.


Укрінформ
+Поширити: