Богуслаєву оголосили нову підозру — блокував передачу гелікоптерів Силам оборони. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
28 березня 2023, 11:17

Богуслаєву оголосили нову підозру — блокував передачу гелікоптерів Силам оборони

Експрезиденту підприємства "Мотор-Січ" Вʼячеславу Богуслаєву, який наказав зняти лопоті з гелікоптерів, щоб ними не скористалися українські військові, повідомили про нову підозру.

Про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора здійснюється досудове розслідування стосовно експрезидента АТ "Мотор Січ", який підозрюється у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору.

У ході розслідувнння встановлено, що на початку повномасштабної війни, у квітні 2022 року, коли українські військові звернулися щодо оплатної передачі в користування гелікоптерів, експрезидент надавав вказівки співробітникам підприємства приховати документи на гелікоптери.

Це робилося для того, щоб пілоти не могли сісти за штурвал гелікоптера без спеціальних формулярів.

Також він наказав розукомплектувати техніку: зняти лопоті з гелікоптерів та заховати їх.

Експрезиденту АТ "Мотор Січ» повідомили про нову підозру - у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань (ст. 114-1 Кримінального кодексу України).

Також встановлено, що начальник департаменту зовнішньо-економічної діяльності АТ "Мотор Січ" розробив схему поставки запчастин до авіаційних двигунів зі Сніжнянського машинобудівного заводу, розташованого на тимчасово окупованій території України, на АТ "Мотор Січ".

Для обходу встановлених обмежень АТ "Мотор Січ" опосередковано через зарубіжні компанії поставляло сировину у виді заготівок на Сніжнянський машинобудівний завод та отримувала з нього виготовлені запчастини для авіаційних двигунів виробництва "Мотор Січі".

Таким чином він сприяв діяльності терористичної організації "днр" - сплачував на її користь кошти – так звані "податки" та "митні платежі".

Йому повідомили про підозру у сприянні діяльності терористичної організації (ст. 258-3 КК України).

Досудове розслідування здійснює Служба безпеки України.

23 жовтня 2022 року Служба безпеки України затримала Богуслаєва і начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності "Мотор Січі" за підозрою у колабораційної діяльності та пособництві державі-агресору.

Затримання відбулося в межах кримінального провадження про незаконне постачання з боку "Мотор Січі" товарів військового призначення для російської штурмової авіації. За даними слідства, посадовці налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій авіадвигунів до країни-агресора. Отриману продукцію загарбники використовували для виробництва та ремонту ударних вертольотів.

Підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.


Укрінформ
+Поширити: