Їжа в обмін на боєприпаси: Штати розкрили нові плани передачі зброї з КНДР в росію. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
30 березня 2023, 21:19

Їжа в обмін на боєприпаси: Штати розкрили нові плани передачі зброї з КНДР в росію

Офіційний Вашингтон викрив нові плани отримання озброєнь російською федерацією з Північної Кореї, серед яких – пропозиція москви про поставки продовольства в КНДР у обмін на боєприпаси.

Про це заявив у четвер під час онлайн-брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

«Ми продовжуємо бути стурбованими у зв’язку з тим, що Північна Корея надалі забезпечує підтримку військовим операціям росії проти України. І ми маємо нову інформацію про те, що росія активно шукає способи придбати додаткові боєприпаси у КНДР»,- зауважив представник Білого дому.

У цьому зв’язку він нагадав про викриту схему взаємодії москви і Пхеньяна за посередництва громадянина Словаччини Ашота Мкртичева. За підтримки російської влади Мкртичев намагався досягти секретної угоди про передачу понад двох десятків видів зброї в рф з Північної Кореї, зазначив Кірбі.

Він також поінформував про викриті наміри кремля відправити делегацію до КНДР, а також, що «росія пропонує Північній Кореї продовольство в обмін на боєприпаси». У цьому зв’язку офіційний представник адміністрації США підкреслив, що будь-яка угода про передачу зброї між Північною Кореєю й росією порушуватиме низку резолюцій Ради Безпеки ООН.

«Ми взяли до уваги недавні заяви Північної Кореї про те, що вони не постачатимуть і не продаватимуть зброю росії, і ми продовжимо уважно стежити за цим. Ми також продовжимо вживати подальших заходів проти осіб, причетних до таких спроб», - зауважив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер уряд США оголосив про запровадження санкцій проти громадянина Словаччини, який координував поставки зброї й супутньої техніки в росію з Північної Кореї.


Укрінформ
+Поширити: