Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Події
30 березня 2023, 21:30

Ворог наступає на п'яти напрямках - ЗСУ відбили 47 атак

російська армія зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, українськими захисниками там відбиті 47 ворожих атак.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 четверга, 30 березня, передає Укрінформ.

В епіцентрі бойових дій, за даними Генштабу, залишаються Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Повідомляється, що авіація Сил оборони України за добу завдала по ворогу загалом шість ударів. Під ураження потрапили райони зосередження особового складу й військової техніки загарбників.

Підрозділи українських ракетних військ й артилерії зі свого боку уразили два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки ворога, а також два склади боєприпасів російської федерації.

Війська рф протягом доби здійснили один ракетний і три авіаційні удари, а також п'ять обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

У Генштабі застерігають: імовірність здійснення ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже ворог продовжує ігнорувати закони та звичаї війни й застосовувати тактику терору проти мирного населення.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формувань наступальних угруповань не виявлені.

Під ударами російської армії протягом доби перебували Гірськ Чернігівської області, Нововасилівка, Нова Гута, Стукалівка, Іскрисківщина й Волфине Сумської області, а також Гранів, Козача Лопань, Вовчанськ, Зибине й Бударки Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках протягом доби загарбники вели безуспішні наступальні дії в районі Стельмахівки, Кузьминого й Берестового.

Артилерійських ударів ворога зазнали Дворічанське, Западне, Дворічна, Куп’янськ і Крохмальне Харківської області, Новоселівське, Невське й Білогорівка Луганської області, а також Колодязі, Торське, Сіверськ і Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку російські війська продовжують вдаватися до спроб штурмувати Бахмут.

"Наші захисники мужньо тримають місто, відбивають численні атаки противника", — зазначили в Генштабі.

Протягом доби російська армія вела безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василівки Донецької області, також завдавала ударів по Міньківці, Оріхово-Василівці, Дружківці й Бахмуту Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках росіяни вели наступальні дії в районах Новобахмутівки, Новокалинового, Степового, Авдіївки, Сєверного, Водяного, Красногорівки й Мар'їнки Донецької області, однак успіху не мали.

Від ворожих обстрілів потерпали, зокрема, Новокалинове, Бердичі, Авдіївка, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка, Георгіївка, Курахове й Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби російські війська били по Вугледару, Пречистівці, Золотій Ниві, Шахтарському й Великій Новосілці Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках загарбники обстрілювали Времівку й Новопіль Донецької області, Малинівку, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське та Малі Щербаки Запорізької області, Марганець і Нікополь Дніпропетровської області, Золоту Балку, Гаврилівку, Берислав, Веселе, Бургунку, Антонівку й Берегове Херсонської області, а також Очаків Миколаївської області.

У розв'язаній проти України повномасштабній війні росія втратила вже близько 172 тисяч 900 своїх військових, 3610 танків, 6974 бойові броньовані машини, 2671 артсистему, 2239 безпілотників та сотні одиниць іншої техніки.

Фото: Генштаб ЗСУ


Укрінформ
+Поширити: