На створення системи протиракетної оборони спрямували гроші з бюджету - рішення уряду. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
30 березня 2023, 21:35

На створення системи протиракетної оборони спрямували гроші з бюджету - рішення уряду

Кабінет Міністрів вніс зміни до нормативно-правових актів, згідно з якими бюджетні кошти будуть спрямовані на виконання державних цільових програм щодо створення системи протиракетної оборони.

Про це у Телеграмі повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для виконання державних цільових програм реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, розроблення, освоєння і впровадження нових технологій, нарощування наявних виробничих потужностей для виготовлення продукції оборонного призначення. Доповнено зазначений Порядок напрямом щодо спрямування бюджетних коштів за бюджетною програмою КПКВК 2601030... на виконання завдань та заходів державної цільової програми, затвердженої постановою КМУ від 01.11.2022 N 1252-6-ОП, а саме створення системи протиракетної оборони», - йдеться в дописі.

Як повідомлялося, у квітні 2022 року секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що ракетна програма України при Президенті Володимирі Зеленському "не зупинялася жодного дня". Президент у липні 2019 року визначив завдання щодо розробки Програми ракетно-реактивного озброєння на період до 2030 року. У межах програми було завершено проведення дослідних робіт за ключовими проєктами "Вільха" та "Нептун", а упродовж 2019 і 2020 років ДККБ "Луч" на полігоні в Одеській області провело успішні ракетні випробування модернізованої реактивної системи "Вільха-М" зі збільшеною дальністю ураження. У квітні 2020 року на полігоні "Алібей" було випробувано комплекс крилатих ракет наземного базування "Нептун".

У серпні 2021 року РНБО ухвалила рішення щодо розвитку ракетного озброєння до 2031 року, витрати на цю програму мали становити понад 200 млрд грн.


Укрінформ
+Поширити: