У так званій «лнр» узаконили корупцію. Ірта-Fax (версія для друку) 23 січня 2023, 14:00

У так званій «лнр» узаконили корупцію

У так званій «лнр» узаконили корупцію – закупівлі здійснюються у єдиного постачальника, інформація про них закрита, кваліфікаційні критерії при тендері не враховуються. Про це повідомляє видання «Сєвєродонецьк онлайн» з посиланням на інформацію від Луганської ОВА.

Зазначається, що підвищенням рівня життя зрадникам можна назвати ухвалені днями урядом рф особливості планування та здійснення у 2023 році закупівель для державних потреб так званої «лнр» та потреб муніципальних утворень, що знаходяться на її території.

У документі це названо «спрощеннями», але, насамперед, вони унеможливлюють прозорість та рівні умови для усіх учасників закупівель.

До прикладу, документ запроваджує можливість оперативно здійснювати закупівлі у єдиного постачальника за рішеннями замовників, у тому числі у «паперовій» формі.

Інформація про такі тендери розміщуватиметься у закритій частині єдиної інформаційної системи у сфері закупівель, тобто ніхто навіть не дізнається.

Крім того, замовникам дозволено не пропонувати кваліфікаційні критерії постачальникам. Також відсутні вимоги до спеціальної освіти працівників замовника. Закуплятиме хто завгодно і у кого завгодно. Про конкуренцію нібито не чули.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2023/01/2023-01-23-13.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024