Верховна Рада повторно ухвалила закон про е-декларування. Ірта-Fax (версія для друку) 20 вересня 2023, 16:18

Верховна Рада повторно ухвалила закон про е-декларування

Верховна Рада повторно схвалила закон про е-декларування, враховуючи зауваження президента Володимира Зеленського. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram у середу, 20 вересня.

✅ За його словами, це рішення отримало підтримку 341 нардепа.

"Зміни передбачають одразу відкриття декларацій. Цього разу весь зал був тотально за відкритість. Такі зміни за два тижні в ідеології", – зазначив Железняк.

📊Результати голосування за фракціями такі:

📅Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила законопроєкт про відновлення електронного декларування для депутатів і держслужбовців, при цьому скасувала відповідальність для тих посадовців, які не вказали майно на суму до 1,3 млн гривень у деклараціях. Текст закону передбачав, що реєстр декларацій залишиться закритим ще на один рік.

❗Відразу після публікації закону, на сайті президента була розміщена петиція з вимогою накласти вето, яка набрала рекордну кількість підписів в той же день.

Через тиждень Зеленський наклав вето на закон про відновлення е-декларування та висловив свої пропозиції, включаючи створення відкритого Реєстру декларацій з урахуванням низки особливостей щодо військовослужбовців.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2023/09/2023-09-20-8.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024