МОЗ прискорили проходження ВЛК до чотирьох днів. Ірта-Fax (версія для друку) 27 жовтня 2023, 20:48

МОЗ прискорили проходження ВЛК до чотирьох днів

Міністерство охорони здоров'я України зменшило строк проходження військово-лікарської комісії з 5 до 4 днів та впровадило нову електронну систему записів, виконуючи таким чином рішення Ради національної безпеки і оборони України. Повідомили у МОЗ в п’ятницю, 27 жовтня.

📢«Керівникам обласних військкоматів та медичному персоналу лікарень доручено суворо дотримуватись встановлених термінів. Вони також мають організовувати оптимальні маршрути для проходження військово-лікарської комісії та контролювати, щоб військовозобов'язані проходили медичні огляди без зайвих затримок», - йдеться у заяві.

Нові правила містять:

Раніше, до повномасштабного вторгнення росії, терміни проходження медичного огляду становили 30 днів, але під час дії воєнного стану їх зменшили до 5 днів. Військовослужбовці виражали незадоволення затягнутим і бюрократизованим процесом проходження військово-лікарської комісії. Бійцям необхідно пройти комісію після отримання висновку щодо можливості повернення на фронт чи визнання непридатності до військової служби.

📅Нагадаємо також, що 30 серпня на виконання доручення президента Володимира Зеленського з перевірки рішень військово-лікарських комісій, правоохоронці розпочали масові обшуки та розслідування підроблених довідок, в результаті чого ініційовано понад 80 кримінальних проваджень по військкоматах та ВЛК, пред'явлено підозри 33 чиновникам.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2023/10/2023-10-27-11.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024