Майже 80 млн гривень витратять на реставрацію покрівлі та куполів «Софії Київської». Ірта-Fax (версія для друку) 31 жовтня 2023, 13:22

Майже 80 млн гривень витратять на реставрацію покрівлі та куполів «Софії Київської»

Національний заповідник "Софія Київська" планує реставрувати дах, основну конструкцію та золоті куполи Софійського собору, витративши на це понад 79 мільйонів гривень. Відповідний тендер був проведений та опублікований на сайті Prozorro.

За інформацією з вказаного сайту, компанія "Металева покрівля груп" стала переможцем тендеру. Реставраційні роботи будуть фінансуватися коштом державного фонду та благодійних коштів, при цьому завершити їх планують до кінця 2028 року.

Антон Тимошенко, стендап-комік, прокоментував тендер на своїй сторінці в Фейсбуці з іронією: "Ізраїль: Залізний купол. Україна: Золотий купол".

В коментарях до посту деякі користувачі висловили своє незадоволення витратами на реставрацію в умовах війни, висловлюючи сумніви у "залізному куполі" вірян:

Однак частина користувачів висловила підтримку реставрації, наголошуючи на історичній важливості пам'ятки та її символічному значенні для Києва:

📅 Нагадаємо, що 15 жовтня Софіївський собор був внесений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2023/10/2023-10-31-3.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024