Підготовлено другу групу українських операторів ЗРК Patriot у Німеччині. Ірта-Fax (версія для друку) 02 грудня 2023, 14:14

Підготовлено другу групу українських операторів ЗРК Patriot у Німеччині

Друга група українських військових успішно завершила навчання з експлуатації зенітно-ракетного комплексу Patriot у Німеччині. Про це повідомляє Deutsche Welle в суботу, 2 грудня, цитуючи генерал-лейтенанта Андреаса Марлова, командувача багатонаціонального тренувального командування.

За його словами, 70 українських солдатів та офіцерів пройшли шеститижневе навчання на одній з німецьких військово-повітряних баз.

📢"Досягнуто такого високого рівня компетентності персоналу, що дозволить українцям самостійно працювати з цим зенітно-ракетним комплексом ППО та виконувати бойові завдання", - наголосив Марлов.

Зазначено, що в навчаннях брали участь досвідчені українські офіцери, багато з яких мають досвід роботи з радянськими системами С-300.

📅Також нагадаємо, що Німеччина готує другий зимовий пакет військової допомоги для України, включаючи передачу зенітного ракетного комплексу Patriot.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2023/12/2023-12-02-5.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024