У грудні Україна отримала $5 млрд фінансової допомоги. Ірта-Fax (версія для друку) 27 грудня 2023, 17:44

У грудні Україна отримала $5 млрд фінансової допомоги

У грудні 2023 року Україна отримала значну суму зовнішнього фінансування у розмірі 5 млрд доларів США, з них 11% складають грантові кошти, які надаються на безповоротних умовах. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів у середу, 27 грудня.

📢«5 млрд доларів США зовнішнього фінансування надійшло до загального фонду Державного бюджету України у грудні 2023 року. Грантові кошти, які надаються на безповоротних умовах, склали 11% із загального обсягу фінансової допомоги», - заявили у відомстві.

📈 Ці кошти надійшли від різних донорів, зокрема:

📊 Зазначені кошти будуть спрямовані на фінансування видатків пріоритетних соціальних сфер, включаючи оплату праці працівників освіти та охорони здоров’я, гуманітарні потреби і соціальний захист населення.

❗ Нагадаємо, віцепрем'єр - міністр економіки Юлія Свириденко вже попереджала, що існує висока ймовірність того, що буде затримана виплата заробітних плат державним службовцям і пенсій мільйонам українців, якщо США та Євросоюз не зможуть надати обіцяну фінансову підтримку Україні на початку наступного року.

📅Як раніше повідомлялось, республіканці у Сенаті США не спромоглись дійти згоди з Білим домом щодо змін у міграційному законодавстві, до яких прив’язали пакет фінансової допомоги Україні та Ізраїлю у розмірі понад $100 млрд. Розгляд важливого фінансування відклали до січня 2024 року.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2023/12/2023-12-27-8.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024