Офіційно українцям дозволено брати в укриття домашніх тварин за певних умов. Ірта-Fax (версія для друку) 25 січня 2024, 22:00

Офіційно українцям дозволено брати в укриття домашніх тварин за певних умов

Міністерство внутрішніх справ України змінило правила, що стосуються прийому домашніх тварин у сховища. Про це повідомляється в Єдиному реєстрі державних нормативних актів.

📢У новому документі зазначено, що "особи, які прибувають до об'єктів фонду захисних споруд з домашніми тваринами, розміщуються в окремих приміщеннях або відокремлених місцях".

📢Власники домашніх тварини або особи, які її супроводжують, повинні відповідально стежити за своїми домашніми улюбленцями та забезпечувати:

Представники зоозахисної організації UAnimals зазначили, що їхній юридичний відділ звертався до міністерства ще у грудні з проханням оновити правила у зв'язку зі скаргами на випадки, коли людям не дозволяли заходити в укриття разом з тваринами.

У грудні минулого року на Троєщині в Києві двоє дітей мало не постраждали через відмову сторожа пустити їх з собакою до укриття. Поки вони шукали інше укриття, над ними збили ворожу ракету.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2024/01/2024-01-25-8.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024