Новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини

26 березня 2024, 17:39

До 7 років тюрми засуджено заочно депутата від забороненої «ОПЗЖ», який співпрацює з окупантами на Луганщині

Заочний судовий вирок отримав ще один чиновник-колаборант з Луганщини, який від початку окупації працює на рашистів та допомагає їм легалізувати свою «владу». Доведено, що 62-річний депутат Старобільської районної ради Віталій Плис добровільно погодився очолити так зв. «відділ забезпечення життєдіяльності с.Кам’янка адміністрації Новопсковського району лнр».
26 березня 2024, 17:27

П’ять великих десантних кораблів залишилось у росії – ВМС

Українські військові повідомили, що було знищено чотири великі десантні кораблі (ВДК) чорноморського флоту росії. Якщо брати великі десантні кораблі, то їх в строю залишається п’ять одиниць з 13, які були в них на початку повномасштабного вторгнення.
26 березня 2024, 16:53

Зеленський звільнив Данілова з посади секретаря РНБО

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Олексія Данілова з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України. Цю інформацію та відповідний указ №186/2024 опубліковано на офіційному вебсайті президента у вівторок, 26 березня.
26 березня 2024, 15:05

Ракетна атака на Одесу: кількість поранених внаслідок російського обстрілу зросла до 10 людей

Внаслідок атаки російських загарбників по Одесі 25 березня кількість постраждалих зросла до 10 осіб. Про це повідомив голова Одеської ОВА. Станом на 13:30 в Одесі та районі застосовуються стабілізаційні графіки відключення електроенергії. Зараз без електропостачання залишається 23 тисячі абонентів. В регіоні працює 530 пунктів незламності, ще 282 готові розгорнути в разі потреби.
26 березня 2024, 14:45

Попри санкції ООН росія почала постачати нафту до КНДР в обмін на зброю – FT

Повідомляється, що росія, цілком плюючи на санкції ООН, розпочала постачання нафти безпосередньо до Північної Кореї. Цього місяця щонайменше п'ять північнокорейських танкерів вийшли з російськими нафтопродуктами з порту "Східний" на Далекому Сході на росії. Постачання нафти розпочалися після того, як у серпні минулого року Північна Корея почала постачати на росію тисячі контейнерів з боєприпасами.
26 березня 2024, 13:59

Заплановано рекордний обсяг експорту електроенергії – Укренерго

Україна запланувала рекордний обсяг імпорту електроенергії з початку року, як повідомив «Укренерго» у вівторок, 26 березня. Зазначено, що енергетична система України працює стабільно, і дефіцит енергії не передбачається. Енергетики безперервно працюють над ліквідацією наслідків ракетних та дронових атак російських окупантів.
26 березня 2024, 13:31

Третій фінансовий транш у розмірі $880 млн отримала Україна від МВФ

Україна отримала фінансову підтримку від Міжнародного валютного фонду на суму $880 млн, що є третім траншем з програми розширеного фінансування EFF. Про це повідомив прем’єр-міністр України. Він також наголосив, що Україна виконує всі свої зобов'язання перед міжнародними партнерами та готується до розгляду наступної програми, подякувавши МВФ за підтримку та співпрацю.
26 березня 2024, 13:06

ВМС підтвердили ураження чотирьох російських кораблів у Криму

Військово-морські сили ЗСУ підтвердили ураження російського військового десантного корабля «Іван Хурс». За словами речника, підтверджено ураження двох великих десантних кораблів – «Азов» і «Ямал», а також уражено ракетним комплексом «Нептун» великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», який був захоплений російськими окупантами у 2014 році в Криму.
26 березня 2024, 11:53

У ніч на 26 березня 2024 року знищено 12 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131»

Уночі 26 березня 2024 року ворог атакував 12-ма ударними БпЛА типу «Shahed» із мису Чауда – Крим та Курської області – рф., а також двома зенітними керованими ракетами С-300 у напрямку Донеччини.
26 березня 2024, 11:45

Ситуація щодо російського вторгнення на 26.03.2024

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 26.03.24 орієнтовно склали 438160 російських загарбників, з яких 770 окупантів лише за останню добу! Разом переможемо! Дані уточнюються.
25 березня 2024, 20:50

Cудитимуть двох «гауляйтерів» окупованих територій Луганщини за співпрацю з ворогом

Перед законом відповідатимуть двоє колаборантів, які очолили органи окупаційної влади, створені ворогом на Луганщині. Одним із фігурантів є колишній бойовик «козачого» терористичного угруповання «всевеликое войско донское», який нині є «главой администрации Кременского района лнр». Другим зловмисником є колишній міський голова міста Новодружеськ.
25 березня 2024, 20:32

По Одесі росіяни завдали ракетного удару за балістичною траєкторією

Окупанти продовжують ракетний терор. Ввечері, 25 березня, росіяни завдали чергового ракетного удару по Одесі. Внаслідок ворожої атаки постраждали четверо людей. Дві будівлі зруйновано, в будинках навколо повибило скління. Попередньо відомо про 4 поранених.
25 березня 2024, 19:49

По Дергачах на Харківщині російські загарбники завдали ракетного удару

Повідомляється, що російські окупанти здійснили ракетний удар по місту Дергачі у Харківській області. Про це поінформував начальник Дергачівської МВА
25 березня 2024, 18:55

На Закарпатті жінки протестуапли проти мобілізації і ТЦК та перекривали трасу Київ-Чоп

У Закарпатті декілька десятків жінок здійснили акцію протесту, перекривши трасу Київ — Чоп, рухаючись безперервно пішохідним переходом. Їхній протест спрямований проти «примусової тотальної мобілізації». Про це повідомив депутат Ужгородської міської ради. На 13:30 дня рух по трасі Київ-Чоп відновлено за підтримки правоохоронних органів. Поліція вже встановила організаторів акції та проводить розслідування.
25 березня 2024, 17:41

Через проблеми з електропостачанням після російської атаки у Харкові достроково завершать опалювальний сезон

У Харкові, через проблеми з електропостачанням після російської атаки 22 березня, було прийнято рішення про дострокове завершення опалювального сезону. Міський голова також зазначив, що минулої п’ятниці росія знищила основні енергетичні об'єкти, які живили Харків, що призвело до відчутного дефіциту електроенергії.
25 березня 2024, 17:03

Чоловікам заборонено наближатись до кордону з Молдовою на Вінниччині

У Вінницькій області введено обмеження, а саме заборона для чоловіків призовного віку, які намагаються наблизитися до державного кордону з Молдовою. Цю інформацію в понеділок, 25 березня, повідомив Могилів-Подільський прикордонний загін. Це обмеження стосується смуги вздовж державного кордону у чотирьох громадах Могилів-Подільського та Тульчинського районів Вінницької області.
25 березня 2024, 16:34

У Молдові заявили, що допоможуть ловити чоловіків, які тікають з України

Прикордонники Молдови планують співпрацювати з українською владою та надавати допомогу у лові чоловіків, які намагаються втекти з України через Придністровський регіон. Про це заявив міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос.
25 березня 2024, 14:35

На росії повідомили про атаку БпЛА на Новочеркаську ДРЕС

У Новочеркаську, Ростовській області на росії, повідомляють про атаку та вибухи в ніч проти понеділка, 25 березня. Атака безпілотників відбувалась на місцеву теплову електростанцію – Новочеркаську ДРЕС. Інформація надійшла від місцевих мешканців через місцеві пабліки, які також публікують оперативно відео з декількома вибухами та спалахами.
25 березня 2024, 14:03

Ракетна атака на Київ: зросла кількість постраждалих, рятувальні роботи продовжуються

Кількість людей, які постраждали в результаті російської ракетної атаки на Київ у Печерському районі, зросла до семи, повідомив мер столиці. Поруч зі зруйнованим приміщенням державного навчального закладу розташований гуртожиток, де перебувало багато людей. За даними мера Києва, критичних руйнувань в гуртожитку немає та ніхто не постраждав. Рятувальники продовжують розбирати завали.
25 березня 2024, 13:03

Фото наслідків російської атаки на Київ: від падіння уламків збитої ракети зруйновано будівлю

У результаті ракетної атаки російських загарбників на Київ пошкоджено триповерхову будівлю спортзалу в Печерському районі столиці, повідомила ДСНС України. Наразі на місці тривають пошуково-рятувальні роботи. Рятувальники активно працюють, розбираючи завали, з метою виявлення можливих постраждалих. Постраждали принаймні п'ятеро осіб, серед них 16-річна дівчина.