Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини

16 січня 2024, 20:31

Припинено грошові перекази з росії до Туреччини –ЗМІ

У січні припинився переказ грошей з росії до Туреччини, що вплинуло на експорт турецької продукції до російського ринку, призвівши до серйозних збоїв в цьому процесі. Експортери в автомобільному секторі відзначили, що з початку року виникли труднощі з отриманням переказів. Подібні труднощі виникли у галузях хімічної промисловості, виробників текстилю, судновласників та в інших сферах.
16 січня 2024, 20:01

Внесено зміни до порядку бронювання військовозобов’язаних працівників

Уряд вніс зміни до Постанови №76 від 27 січня 2023 року, якою регулюються питання бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану. Відтепер підприємства оборонно-промислового комплексу зможуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень за кількістю та без врахування рівня дефіцитності їх військової спеціальності.
16 січня 2024, 17:53

У телемарафоні «Єдині новини» показали карту росій з Кримом у складі

Під час трансляції телемарафону "Єдині новини" була представлена карта росії, на якій окупований Крим був вказаний як її складова частина. У сюжеті телеканалу «Ми — Україна» журналістки Олени Гончаренко йшлося про аварії на теплотрасах у різних містах на росії.
16 січня 2024, 17:29

13 років миру втрачено, на протязі яких путін тероризує Світ – Зеленський

Дії російського президента путіна слід припинити вже негайно, перш ніж його агресія не розповсюдилась на нові території. Таку позицію висловив президент України, Володимир Зеленський, під час свого виступу у вівторок, 16 січня, на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі, відзначаючи, що вже 13 років миру втрачено.
16 січня 2024, 16:40

З тимчасово окупованих територій було вивезено росіянами 4,8 млн тонн зерна – ЦНС

Минулого року російські загарбники, що перебувають на тимчасово окупованих територіях України, здійснили збір та вивезення 4,8 мільйона тонн українського зерна. Російські окупанти впровадили схему, в рамках якої всі аграрії повинні передавати зерно окупантам за фіксованою ціною, значно нижчою від ринкової.
16 січня 2024, 13:35

Повідомлено про підозру колаборантам-представникам партії «единая россия» у незаконних «советах» муніципальних утворень на Луганщині

Повідомлено про підозру колаборантам, які у результаті псевдовиборів увійшли до складу так зв. «советов муниципальных округов», незаконно створених загарбниками на Луганщині. Усі ворожі поплічники попередньо отримали членство у партії російського диктатора «единая россия» і нині представляють її у місцевих «советах».
16 січня 2024, 13:19

Зеленський у Давосі провів зустріч з генсеком НАТО

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, Швейцарія. У ході зустрічі було обговорено ситуацію на фронті в Україні та важливі оборонні потреби країни, а також підготовку до майбутнього саміту Альянсу у Вашингтоні, де Україна сподівається на прийняття рішень, що сприятимуть наближенню до членства в НАТО.
16 січня 2024, 12:29

Ситуація щодо російського вторгнення на 16.01.2024

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.01.24 орієнтовно склали 372090 російських загарбників, з яких 1110 окупантів лише за останню добу! Разом переможемо! Дані уточнюються.
15 січня 2024, 16:11

Румунські аграрії заблокували пункти пропуску на кордоні з Україною

Фермери з Румунії прийняли рішення повторно заблокувати рух вантажних автомобілів через пункти пропуску "Сірет" та "Вікову-де-Сус" на кордоні з Україною. При цьому прикордонники наголосили, що інші види транспорту та пішоходи оформлюються в обох пунктах пропуску згідно з установленими правилами при в'їзді та виїзді з України.
15 січня 2024, 15:49

Зеленський прибув до Швейцарії з офіційним робочим візитом

Президент України Володимир Зеленський відправився до Швейцарії з офіційним робочим візитом та планує висловити подяку Швейцарії за її стійку підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Зеленський вважає, що досвід Швейцарії в рамках Формули миру допоможе наблизити досягнення справедливого миру відповідно до українського бачення.
15 січня 2024, 14:27

Під російським обстрілом пункт меддопомоги на Херсонщині, постраждали 4 рятувальники та літня жінка

Зранку 15 січня російські загарбники здійснили черговий напад на мирне населення Херсонської області. За допомогою дронів та артилерії ворог цілеспрямовано обстрілював рятувальників та пункт екстреної медичної допомоги у Станіславі. Внаслідок скидання боєприпасів з БпЛА четверо рятувальників зазнали поранень, пошкоджено пожежний автомобіль.
15 січня 2024, 13:58

Засновник космічних компаній Михайло Кокорич відмовився від російського громадянства

Засновник відомих російських та міжнародних стартапів у сфері передових космічних технологій, серед яких "Даурія", Momentus Space та Destinus, Михайло Кокорич, оголосив про відмову від російського громадянства, висловивши свою незгоду з російським вторгненням в Україну та політикою уряду путіна.
15 січня 2024, 13:38

Зафіксовано діяльність колаборантів, що очолюють «філії» партій рф на тимчасово окупованій території Луганщини

СБУ зібрала доказову базу на очільників «регіональних представництв» російських політсил, які ведуть у Луганській області системну діяльність, спрямовану на всебічну підтримку агресора та інтеграцію захоплених територій у політичну систему рф.
15 січня 2024, 13:29

У Мелітополі підірвали авто з російськими окупантами – ГУР

З оперативних даних, отриманих від Головного управління розвідки України, стало відомо, що у неділю, 14 січня, сили опору в тимчасово окупованому Мелітополі здійснили підрив автомобіля російських загарбників на вулиці Гоголя. Зафіксовано, що ворог користувався позашляховиком УАЗ «Patriot».
15 січня 2024, 13:05

Знищення російських літаків А-50 та Іл-22 підтвердив Залужний

У понеділок, 15 січня, головнокомандувач Збройних сил України, Валерій Залужний, оголосив про успішну операцію Повітряних сил, в ході якої були знищені російські літаки А-50 та Іл-22. Залужний висловив подяку Повітряним силам за ефективно сплановану та вдалу операцію в районі Приазов’я. Він також опублікував відео, яке демонструє переміщення російських літаків і точки їх падіння.
15 січня 2024, 12:44

Ситуація щодо російського вторгнення на 15.01.2024

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 15.01.24 орієнтовно склали 370980 російських загарбників, з яких 980 окупантів лише за останню добу! Разом переможемо! Дані уточнюються.
14 січня 2024, 18:07

У Вовчанську на Харківщині росіяни авіабомбами знищили ангари із зерном

У ніч на 14 січня російські загарбники скинули авіабомбу на ангари із зерном на територію одного з сільськогосподарських підприємств у Вовчанську на Харківщині. Слідчо-оперативна група та вибухотехніки працювали на місці події. За фактом чергового порушення законів та звичаїв війни розпочато кримінальне провадження.
14 січня 2024, 17:47

Під російську атаку на Херсонщині потрапили пожежники – ОВА

У Херсонській області четверо рятувальників отримали поранення під час повторного обстрілу з боку російських загарбників. Білозерські рятувальники разом з місцевою пожежною командою ліквідували пожежу та під час повернення до свого місця дислокації місцева пожежна команда потрапила під повторний ворожий обстріл. Внаслідок вибуху також було пошкоджено пожежний автомобіль.
14 січня 2024, 14:20

Відбулась четверта зустріч у Давосі щодо Формули миру

У швейцарському Давосі відбулася четверта зустріч радників з національної безпеки, присвячена українській Формулі миру. Вказується, що: 39 країн Європи, 18 країн Азії, 12 країн Африки, 6 країн Південної Америки, 3 країни Північної Америки, та 2 країни Океанії відправили свої делегації до форуму.
14 січня 2024, 13:15

Швеція збільшує виробництво та постачання снарядів в Україну

Шведська влада підписала угоду з компанією Nammo (Nordic Ammunition Company), виробником боєприпасів, для розширення виробничих потужностей артилерійських боєприпасів на своїй території з метою постачання їх в Україну. Про це повідомило управління матеріального забезпечення оборони Швеції. Ця ініціатива є третім етапом комплексних дій зі збільшення виробництва боєприпасів та забезпечення підтримки України.