Новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини

10 квітня 2024, 17:36

Харківщина під обстрілом: росіяни вбили трьох людей, включно з дитиною 14-ти років

Харківська область знову опинилася під обстрілами з боку російських загарбників близько 14:00. Цього разу, росіяни вбили трьох цивільних людей, серед яких 14-річна дівчинка. Постраждали хлопець 16 років та жінка 34 років. Про це повідомив голова Харківської ОВА. Також, по Вовчанську росіяни випустили дві керовані авіабомби, що призвело до повної руйнації поліклініки.
10 квітня 2024, 17:10

Президент України провів зустріч з міністром оборони Литви

Президент України Зеленський зустрівся з Лаурінасом Кащюнасом, новопризначеним міністром оборони Литви, який здійснив свій перший закордонний візит на цій посаді. Про це повідомила пресслужба глави держави. У ході зустрічі президент висловив вдячність за підтримку та активну роль Литви в міжнародній коаліції з розмінування та розвитку співпраці у сфері оборонної промисловості.
10 квітня 2024, 16:55

Україна підписала з Британією рамкову угоду про співпрацю у сфері оборонних матеріалів

Повідомляється про підписання рамкової угоди між Україною та Великою Британією у Києві під час найбільшої торговельної місії 29 британських компаній щодо співпраці у сфері оборонних матеріалів. Про це інформує міністр оборони Рустем Умєров. У своєму повідомленні він закликав представників британських компаній інвестувати в Україну та створювати спільні підприємства.
10 квітня 2024, 16:36

Верховна Рада ухвалила штрафні покарання за порушення правил військового обліку в першому читанні

У Верховній Раді в першому читанні було схвалено законопроєкт уряду під номером 10379, що стосується визначення штрафів за відмову проходити ВЛК. «За» проголосували 254 парламентарі.
10 квітня 2024, 14:49

Люксембург надасть 50 млн євро для відновлення Криворізького району

Герцогство Люксембург вирішило виділити 50 млн євро на відновлення громад Криворізького району Дніпропетровщини, що постраждали внаслідок майже щоденних руйнівних російських обстрілів. Про це заявив начальник Криворізької РВА.
10 квітня 2024, 14:35

Делегація посадовців із США прибула до Києва

Спеціальний представник США з питань економічного відновлення України, Пенні Пріцкер, разом з делегацією здійснила візит до Києва. Про це інформує посол США в Україні, Бріджит Брінк, у своєму повідомленні в соцмережі Х. Бріджит Брінк також поділилася фотографіями гостей на пероні залізничного вокзалу в Києві та на полях Міжвідомчої платформи координації донорів.
10 квітня 2024, 14:20

На півдні України російські окупанти били по енергетиці

Внаслідок чергової російської атаки, енергетичні об'єкти в Миколаївській та Одеській областях зазнали пошкоджень. Вказується, що ворожа атака призвела до пожежі та загоряння обладнання на високовольтній підстанції в Миколаївській області. Також унаслідок російського обстрілу було пошкоджено об'єкт генерації в Одеській області, виробничі приміщення були пошкоджені.
10 квітня 2024, 13:51

На росії в Орську НПЗ оголосив форс-мажор

Нафтопереробний завод в Орську Оренбурзької області на росії оголосив про форс-мажор на виконання зобов'язань на торгах Санкт-петербурзької міжнародної товарно-сировинної біржі через наслідки паводка. Цю інформацію повідомляють російські ЗМІ в середу, 10 квітня.
10 квітня 2024, 13:23

На росії заявили про аварію свого Мі-24 біля окупованого Криму

Згідно з повідомленням, російський ударний вертоліт Мі-24 зазнав аварії у Чорному морі біля західного узбережжя тимчасово окупованого Криму. Про це повідомили російські ЗМІ з посиланням на міноборони росії у середу, 10 квітня. Публікації росіян стверджують, що інцидент стався сьогодні близько 06:00 ранку під час виконання Мі-24 планового польоту над Чорним морем.
10 квітня 2024, 12:57

Знищено російський гелікоптер Ка-27 у тимчасово окупованому Криму

Повідомляється Збройними силами України, що у тимчасово окупованому Криму знищено російський корабельний протичовновий вертоліт Ка-27. Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук. Ка-27 – це бойовий гелікоптер, призначений для виявлення, відстеження та знищення підводних човнів.
10 квітня 2024, 12:06

Судитимуть «депутата народної ради лнр» та ще четверо організаторів псевдореферендуму на Луганщині

СБУ продовжує роботу з документування злочинних дій організаторів псевдореферендуму на Луганщині. Завершено досудове розслідування стосовно ще низки осіб, які забезпечили проведення незаконного заходу в інтересах анексії українських територій. Серед обвинувачених – так зв. «депутат народного совета лнр» Світлана Альошина.
10 квітня 2024, 12:00

У ніч на 10 квітня 2024 року знищено 14 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» та 2 керовані авіаційні ракети Х-59

Вночі 10 квітня 2024 року ворог атакував 17-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда, двома крилатими ракетами «Іскандер-К» та однією балістичною ракетою «Іскандер-М» з окупованого Криму.
10 квітня 2024, 11:49

Ситуація щодо російського вторгнення на 10.04.2024

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 10.04.24 орієнтовно склали 450080 російських загарбників, з яких 830 окупантів лише за останню добу! Разом переможемо! Дані уточнюються.
09 квітня 2024, 19:32

На росії було знищено ІТ-інфраструктуру «москолектору» – ЗМІ

Кібергрупа хакерів Blackjack, наближена до кібердепартаменту СБУ, повідомила про знищення ІТ-інфраструктури московського підприємства критичної інфраструктури «Москолектор», відповідальний за експлуатацію підземних водопровідних труб, кабелів зв'язку, силових кабелів й тепломереж на росії у московії.
09 квітня 2024, 18:04

Керівника департаменту кібербезпеки Вітюка відправлять на фронт – ЗМІ

Керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллю Вітюка тимчасово відсторонили від виконання посадових обов'язків через розслідування, ініційоване журналістами «Слідство-інфо». На час перевірки оприлюднених фактів він проходитиме службу в бойовому підрозділі департаменту кібербезпеки, що виконує оборонні завдання на фронті. Про це повідомили в пресслужбі Служби безпеки України.
09 квітня 2024, 17:30

Справедливе бронювання від мобілізації пообіцяв Шмигаль

Україна готується до впровадження справедливого та раціонального бронювання військовозобов’язаних, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль та надав доручення відповідним профільним міністерствам найближчим часом працювати над оновленням більш справедливої постанови про бронювання, зокрема, визначити перелік критично важливих об’єктів та підприємств.
09 квітня 2024, 17:17

У Львові підліток випав з маршрутного транспорту

У Львові вранці 9 квітня сталася трагічна подія, коли 16-річний хлопець випав з маршрутки. Стан постраждалого оцінюється медиками як середньої важкості. Хлопець дістав струс мозку та забійні рани рук та ніг. Про це повідомлено Львівською міською радою.
09 квітня 2024, 17:05

Україна отримала від США партію стрілецької зброї

Сполучені Штати Америки передали Україні понад 5 тисяч одиниць стрілецької зброї, яку вилучили під час огляду кораблів, що доставляли вантажі з Ірану хуситам у Ємен. Про це стало відомо з повідомлення Центрального командування Збройних сил США (CENTCOM). Цієї кількості цілком достатньо, щоб оснастити стрілецькою зброєю одну українську бригаду.
09 квітня 2024, 14:03

Судитимуть керівників рашистської «прокуратури» та «поліції» на Луганщині, їм загрожує до 15 років за ґратами

Завершено досудове розслідування щодо керівників окупаційної «поліції» та «прокуратури». Серед фігурантів — мешканець Лисичанська, який з вересня 2022 р. очолює окупаційну «поліцію» у Лисичанську. Другим зловмисником є мешканець Луганська, якого у березні 2022 року рашисти призначили «прокурором Біловодського району лнр».
09 квітня 2024, 13:50

Кадрові зміни в ЗСУ: звільнено двох командувачів – ЗМІ

У Збройних силах України продовжуються кадрові зміни та перестановки у керівництві. Звільнено командувачів двох оперативних командувань. ЗМІ повідомляють про генерал-майора Андрія Ковальчука, який був командувачем ОК "Південь", та генерал-майора Сергія Літвінова, який був командувачем ОК "Захід". При цьому не надано інформації щодо причин їхнього звільнення та призначення їхніх наступників.