Новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини

08 квітня 2024, 18:17

«Пересувний цирк України» внесено Мінкультом до критично важливих підприємств

Міністерство культури внесло державне підприємство «Пересувний цирк України» до списку критично важливих підприємств. Це означає, що воно матиме бронювання 50% своїх військовозобов'язаних працівників. Про це стало відомо з повідомлення народного депутата. За інформацією з сайту підприємства, до його складу входить 8 циркових колективів, а штат налічує 255 співробітників.
08 квітня 2024, 18:00

Черговий ракетний удар по Запоріжжю: пошкоджено інфраструктуру, постраждало шість людей

У черговий раз росія здійснила ракетний удар по промисловому об'єкту в Запоріжжі, в результаті чого постраждали шестеро людей. Також було пошкоджено сім багатоквартирних житлових будинків. Інформацію про це надали голова Запорізької ОВА.
08 квітня 2024, 17:34

До 14 років за ґратами засуджено «співробітницю мвс лнр», яка захищає окупаційний режим на Луганщині

За матеріалами СБУ судовий вирок заочно отримала мешканка Щастинського району Луганської області, яка невдовзі після початку окупації вступила на службу до так зв. «Новоайдарського ровд мвд лнр». Раніше фігурантка не мала відношення до жодних силових відомств – вона працювала на автозаправній станції. Влітку 2022 р. вона склала присягу на вірність угрупованню «лнр».
08 квітня 2024, 17:25

На росії домовились з Казахстаном про поставки бензину на випадок дефіциту – ЗМІ

Повідомляється, що росія попросила Казахстан зробити резерв у 100 тисяч метричних тонн бензину, готових до оперативних поставок на росію, у разі дефіциту, який стрімко посилюється завдяки потужним атаками українських дронів та перебоями в роботі у зв’язку з природними катаклізмами. Угода про використання цих запасів для росії, за даними джерел, вже узгоджена.
08 квітня 2024, 17:04

Зеленський провів чергову Ставку: головне питання – захист Харкова

Президент Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, під час якого було обговорено захист Харкова та інші важливі аспекти. Про це глава держави повідомив у своєму каналі в Telegram. Президент також прослухав доповіді військових про захист об'єктів енергетики та ефективність збиття ворожих дронів та ракет.
08 квітня 2024, 16:41

Два роки тому росіяни вдарили ракетами по вокзалу Краматорська та вбили 61 людину

Рівно два роки тому, 8 квітня 2022 року, росія вдарила по залізничному вокзалу міста Краматорська, вбивши 61 людину, серед яких було п'ятеро дітей. 121 людина отримала поранення. Українці просто чекали евакуації в більш безпечні місця. Цей трагічний інцидент залишається одним з найжорстокіших за останні 10 років війни та з моменту повномасштабного вторгнення рф в Україну.
08 квітня 2024, 14:41

Укренерго повідомило про стан енергосистеми: пошкоджено підстанції у двох регіонах

У ніч на понеділок на Дніпропетровщині внаслідок атаки російських ракет та дронів пошкоджено обладнання на одній із підстанцій НЕК Укренерго та дві високовольтні повітряні лінії. Про це інформує компанія Укренерго в понеділок, 8 квітня. Армія росії змінила тактику ударів по енергетичній інфраструктурі України порівняно із зимовим періодом 2022-2023 років.
08 квітня 2024, 14:08

Атака «шахедів» на Одещину: влучання у транспортний об’єкт, пошджено АЗС

В Одеській області нічною атакою російських дронів пошкоджено логістично-транспортний об'єкт та автозаправну станцію. За даними Сил оборони півдня, росія спрямувала декілька хвиль ударних безпілотних літальних апаратів типу «Shahed-131/136» по південних регіонах. Критична інфраструктура в черговий раз опинилася під прицілом ворога.
08 квітня 2024, 13:08

На Миколаївщині російським обстрілом пошкоджено лінію електропередач

У ніч на 8 квітня на Миколаївщині знищено два безпілотних літальних апарати типу «Shahed 131/136» силами протиповітряної оборони. Про це повідомив начальник Миколаївської обласної військової адміністрації. За його словами, уламки збитих БпЛА пошкодили лінії електропередач, що спричинило повне знеструмлення 14 населених пунктів та частково одного у Вознесенському районі.
08 квітня 2024, 12:47

На Житомирщині росіяни поцілили в інфраструктуру, виникла загроза забруднення повітря

У Звягельській громаді Житомирської області у результаті російської атаки пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури. Голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко та Звягельська міська рада повідомили про це в понеділок, 8 квітня. За попередньою інформацією, обійшлося без жертв та постраждалих. Було виявлено загрозу забруднення повітря.
08 квітня 2024, 12:20

На росії сталась пожежа на «унікальному мегакриголамі»

На росії у Владивостоці, в порту на Далекому Сході, відбулася пожежа на багатофункціональному судні постачання посиленого льодового класу «Катєріна Вєликая». Внаслідок цієї пожежі один росіянин загинув, ще троє постраждало. Про це повідомила Далекосхідна транспортна прокуратура на росії в понеділок, 8 квітня.
08 квітня 2024, 12:01

У ніч на 8 квітня 2024 року знищено 17 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» та керовану авіаційну ракету Х-59

У ніч на 8 квітня 2024 року ворог завдав удару керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої Запорізької області та 24-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда – Крим, районів Курськ, Єйськ – рф.
08 квітня 2024, 11:51

Ситуація щодо російського вторгнення на 08.04.2024

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 08.04.24 орієнтовно склали 448400 російських загарбників, з яких 890 окупантів лише за останню добу! Разом переможемо! Дані уточнюються.
07 квітня 2024, 21:30

ЗМІ повідомили про результати удару ГУР по російському аеродрому Єйська

За уточненими даними, безпілотники Головного управління розвідки Міністерства оборони України завітали 5 квітня на військовий аеродром в російському Єйську, було пошкоджено сім російських літаків. Для захисту аеродрому були задіяні сили 726 навчального центру 51 дивізії ППО рф. Зокрема, для відбиття атаки було використано зенітний ракетно-гарматний комплекс Панцир-С та стрілецьку зброю.
07 квітня 2024, 20:47

Росіяни розстріляли трьох українських військовополонених в Кринках

У зв'язку з наявною інформацією про розстріл трьох українських військовополонених російськими військовими в Кринках розпочато розслідування. Про це повідомлено в Офісі Генерального прокурора у неділю, 7 квітня. В одному з Telegram-каналів був опублікований відеозапис, на якому зафіксовано, як російські військові розстрілюють трьох українських військовослужбовців, ймовірно, поблизу Кринок на Херсонщині.
07 квітня 2024, 19:50

Атака росіян по Харкову: збільшилась кількість постраждалих людей

Внаслідок чергової атаки, яку здійснили російські загарбники, у Харкові в неділю, 7 квітня, постраждали п'ятеро мирних мешканців. Про це повідомлено пресслужбою Офісу генерального прокурора. Внаслідок ворожих ударів пошкоджено щонайменше 13 багатоповерхівок та приватних будинків, навчальні заклади, кафе, гуртожиток, готель та автомобілі.
07 квітня 2024, 17:32

Одеський ТЦК надав відповідь на звинувачення у викраденні 14-річного підлітка

Одеський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) розпочав службову перевірку через інформацію про викрадення 14-річного підлітка. У пресслужбі поліції Одеської області також повідомили, що розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі або викрадення людини.
07 квітня 2024, 17:14

Зеленський пообіцяв «справедливу відповідь» щодо російського терору у Харкові

Президент України Володимир Зеленський провів зустрічі з керівниками військових та правоохоронних структур країни: із головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським, міністром оборони Рустемом Умєровим, головою СБУ Василем Малюком і начальником Головного управління розвідки Міноборони Кирилом Будановим для обговорення ситуації на фронті та планування подальших заходів.
07 квітня 2024, 14:43

На росій в Орську зупинено НПЗ через масштабне затоплення

В Оренбурзькій області на росії через масштабне затоплення, спричинене аномальним паводком, було оголошено режим надзвичайної ситуації федерального рівня. Також, нафтопереробний завод в Орську було тимчасово зупинено, щоб уникнути можливих «екологічних ризиків». Підтоплено значну кількість житлових будинків (понад 4500) та присадибних ділянок через руйнацію захисних споруд на річці Урал.
07 квітня 2024, 13:33

Канада посилила допомогу Україні на тлі затримок від США

Допомога від Канади – це важливий внесок у посилення обороноздатності України на фоні довгої затримки зі схвалення життєво важливого пакету допомоги Конгресом від США. Про це заявила міністр фінансів Канади Христя Фріланд.