Новини культури. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини культури

12 листопада 2023, 17:34

Український музичний гурт TWO BUS виступив у Києві для ВПО з Луганщини

9 листопада у КПЦ «ЦІННОСТІ» відбувся музичний вечір гранджу та інді-року від українського музичного гурту TWO BUS, який виступив для мешканців з окупованої Луганщини з акустичною рок-програмою: “Диво”. Це здебільшого нові пісні, написані після лютого 2022 року.
09 листопада 2023, 18:48

У Нацраді заборонили дивитись піратські сервіси HD REZKA та KINOGO через зв’язок з рф

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення доповнила список заборонених медіасервісів ще 22 російськими ресурсами, більшість з яких функціонують як піратські онлайн-кінотеатри. Всі ці платформи мають реєстрацію на росії, використовують російську мову та платіжні системи рф. Найближчим часом планується їх блокування для українських користувачів.
07 листопада 2023, 20:18

Дуже невдалий жарт соліста? У Польщі скасовані концерти «Пошлой Молли»

У Польщі вирішили скасувати концерти російськомовного українського гурту "Пошлая Молли", які планувалися наприкінці листопада — початку грудня, після того, як соліст гурту Кирило Тимошенко (Блєдний) викликав негатив у поляків своїм закликом "вивчати нормальну мову — російську". Музикант пояснив, що це був жарт, пародія на росіян, але його гумор не знайшов розуміння серед поляків.
29 жовтня 2023, 14:22

Зірку серіалу «Друзі» Метью Перрі знайшли мертвим

55-річний американський актор та письменник Метью Перрі, відомий своєю роллю Чендлера Бінга у серіалі "Друзі", помер у власному будинку в Лос-Анджелесі. Нагадаємо, що Метью Перрі став відомим завдяки ролі в культовому ситкомі "Друзі", який транслювався з 1994 по 2004 рік. Він також зіграв у фільмі "Дев'ять ярдів" (2000) та його продовженні "Десять ярдів" (2004).
27 жовтня 2023, 21:21

Пішов з життя відомий український художник Анатолій Гайдамака

У віці 84 років покинув нас видатний український художник-монументаліст Анатолій Гайдамака. Гайдамака був народним художником України, лауреатом Державної премії ім. Шевченка. Заслужений митець України. Головний художник Меморіального комплексу "Музей Великої Вітчизняної війни". Член-кореспондент Національної академії мистецтв України, Національної спілки художників України.
17 жовтня 2023, 13:47

Помер артист і шоумен Сергій Сивохо

Вранці 17 жовтня помер колишній гравець КВК, відомий український актор і політик Сергій Сивохо. Про це стало відомо від його близької подруги Світлани Бердецької, яка поділилася новиною. За інформацією пресслужби артиста, причиною його смерті, що настала в Німеччині, була хронічна хвороба легень.
08 жовтня 2023, 12:51

Померла українська співачка Ніна Матвієнко

У віці 75 років померла українська співачка Ніна Матвієнко. Про це 8 жовтня повідомила в Facebook її дочка. Ніна Матвієнко, українська співачка та акторка, народилася 10 жовтня 1947 року на Житомирщині. Народна артистка Української РСР (1985), лауреатка Державної премії УРСР ім. Шевченка (1988), Герой України. Член Спілки кінематографістів України (1989). Мати співачки Антоніни Матвієнко.
07 жовтня 2023, 13:42

Лицар України Сергій Параджанов

Київський простір «ЦІННОСТІ» запрошує українців долучитися до міжнародного артпроєкту до 100-річчя відомого українського та вірменського кінорежисера: «Лицар України Сергій Параджанов». Подробиці у спецматеріалі наших журналістів.
06 жовтня 2023, 15:35

У Києві демонтували пам’ятник Островському

У Києві знесли пам'ятник Миколі Островському, радянському письменнику та учаснику подій, пов'язаних із встановленням радянської влади в Україні. Про це повідомив голова громадської організації "Світанок" Вадим Поздняков, який активно працює над декомунізацію столиці. Цей пам'ятник стояв на території електромеханічного технікуму залізничного транспорту.
05 жовтня 2023, 16:42

Голівудська зірка закликала допомагати Україні

Зірка Голлівуду, письменниця та активістка Джилліан Андерсон закликала до підтримки України у відеозверненні, оприлюдненому в соцмережі Instagram. Вона підкреслила, що без негайної допомоги діти нестимуть важкі наслідки цієї війни протягом усього свого життя. Також вона розповіла про те, як багато дітей продовжують жити в підвалах і бомбосховищах.
25 вересня 2023, 17:20

Від російської атаки на Одесу постраждали об’єкти зі списку ЮНЕСКО

В результаті масованої атаки ракетами та безпілотниками, яка сталася в ніч на 25 вересня в Одесі, зазнали пошкоджень будівля морського вокзалу та історичні об'єкти в центрі міста, які включені до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
16 вересня 2023, 13:37

Послол Україи приймав участь в протестах проти виступу Нетребко біля Берлінської опери

Посол України в Німеччині та приблизно 150 інших осіб виразили свою незгоду і протестували під час виступу Анни Нетребко в Берлінській опері. Тем не менше, оперний спектакль "Макбет" з російською співачкою в головній ролі завершився "з бурхливими оплесками". Протести відбулися перед будівлею Німецької державної опери Staatsoper Unter den Linden.
15 вересня 2023, 21:59

Статуя колишньої канцлерки Німеччини Ангели Меркель тріснула, розсипалась і впала

Статуя колишньої канцлерки Німеччини Ангели Меркель, яка була встановлена у Верхньому Пфальці у 2021 році, зазнала руйнування та впала. Ця скульптура, яка була в натуральну величину та висотою 2,7 метра, була відкрита в Tempel Museum Etsdorf у жовтні 2021 року, під час періоду, коли Ангела Меркель виконувала обов'язки канцлера.
07 вересня 2023, 17:30

Можуть вилучити права на канал 1+1 – екс-нардеп та ЗМІ

Національне агентство України з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА) може взяти під своє управління корпоративні права на телеканал 1+1. Про це повідомив колишній народний депутат Ігор Мосійчук у своєму Facebook-записі в четвер, 7 вересня.
05 вересня 2023, 19:51

Фільм «Юрик» вилучено з показу для перемонтажу без згадки Маріуполя – СТБ

Телеканал СТБ прийняв рішення вилучити з показу поточну версію фільму "Юрик" з метою внесення змін до сюжету картини. Оновлена версія стрічки буде розроблена компанією-виробником ОSNOVAFILM production. Головна зміна полягатиме в тому, що з фільму буде виключено будь-яку згадку про Маріуполь як місце подій.
02 вересня 2023, 16:47

Нобелівський фонд «передумав» запрошувати послів із росії, білорусі та ірану

Фонд Нобелівських премій повідомив, що його рішення запросити всіх послів на церемонію нагородження викликало «жваву реакцію», і він скасовував запрошення представників росії, білорусі, ірану та ультраправої партії Швеції. Представники трьох шведських політичних партій негайно оголосили про бойкот церемонії через рішення фонду запросити представника рф.
29 серпня 2023, 13:51

За яйця в Естонії оштрафували російського опозиційного журналіста Бабченка

В Естонії російський опозиційний журналіст Аркадій Бабченко зазнав адміністративного стягнення в розмірі 100 євро за інцидент, пов'язаний з закидуванням посольства рф у Таллінні яйцями. Бабченко підкреслив свою готовність сплатити штраф, оскільки він поважає закони Естонії та не планує проводити подібні акції в майбутньому.
28 серпня 2023, 08:37

Поки що «Батьківщина-мати», але вже остаточно без радянської символіки

Монумент "Батьківщина-мати" наразі не перейменовано на "Україна-мати", як очікувалося до Дня незалежності, за словами генерального директора Національного музею історії України під час Другої світової війни Юрія Савчука. За даними Виконувача обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва, – наразі не прийнято офіційного рішення щодо перейменування.
27 серпня 2023, 13:49

Скасовано концерт санкційної російської співачки Ганни Нетребко у Талліні

У Таллінні, після аналогічного рішення в Празі, було скасовано концерт російської оперної співачки Ганни Нетребко. На власному вебсайті, компанія з продажу квитків Piletilevi повідомила про цю ситуацію. Також, концерт вже було видалено з офіційної сторінки Ганни Нетребко. У січні 2023 року Ганну Нетребко включили до списку санкцій проти росії в Україні.
17 серпня 2023, 21:37

У Празі скасовано виступ російської оперной співачки нетребко

Плани на виступ російської оперної діви анни нетребко в Празі 16 жовтня цього року були раптово скасовані організаторами. Агентство Nachtigall Artists повідомило, що це рішення прийнято через політичний тиск. Про це пише чеське видання Idnes.