Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини економіки

25 серпня 2023, 14:33

Схвалено черговий пакет військової допомоги Україні від Фінляндії

Сьогодні, 25 серпня, глава Фінляндії, Саулі Нііністьо, ухвалив рішення про надання 18-го пакету військової допомоги для України. Цю інформацію надано на сайті уряду Фінляндії. Згідно з офіційними повідомленнями, цей пакет включає важке озброєння та боєприпаси, а його вартість складає 94 млн євро. Таким чином, загальна сума військової допомоги від Фінляндії до України досягла 1,3 млрд євро.
24 серпня 2023, 18:45

До списку спонсорів війни потрапили дві світові тютюнові компанії – НАЗК

Відомі тютюнові компанії Philip Morris International та Japan Tobacco International потрапили до списку міжнародних спонсорів війни, повідомляє Національне агентство з протидії корупції. Незважаючи на відкриту агресію та війну росії проти України, – обидві компанії продовжують здійснювати свою діяльність на території російської федерації, сприяючи стабільності економіки та внесенню великих сум податків до бюджету цієї країни.
24 серпня 2023, 16:34

Пам’ятна монета до Дня незалежності України від НБУ

Національний банк України впроваджує нові пам'ятні монети з назвою "Сміливість бути. UA" до річниці незалежності країни. Монета символізує сміливість та незламність українців та нагадує, що сміливість є важливим аспектом національної самосвідомості.
22 серпня 2023, 17:16

Газ до сховищ закачують з випередженням графіка - Галущенко

В Україні триває активна підготовка до майбутнього опалювального сезону. Наразі процес закачування газу до підземних сховищ проводиться оперативно та з випередженням запланованого графіка. Відповідно до інформації, на 22 серпня вже було успішно закачано понад 13 мільярдів кубометрів газу до підземних сховищ.
22 серпня 2023, 13:13

Україні перераховано новий транш від ЄС у ромірі 1,5 млрд євро

Європейський Союз надав додатковий фінансовий пакет допомоги Україні на суму 1,5 млрд євро в рамках програми макрофінансової підтримки загальною вартістю 18 млрд євро. За інформацією, з початку російсько-української війни, Європейський Союз та його держави-члени надали Україні понад 80 млрд євро різного роду підтримки.
21 серпня 2023, 20:42

Експорт зернових України вже склав понад 3,6 млн тонн

Відповідно до повідомлення пресслужби Міністерства аграрної політики та продовольства, Україна за період з 1 липня по 21 серпня 2023 року вже успішно експортувала 3,607 млн тонн зернових та зернобобових культур. Конкретно, протягом поточного маркетингового року вже було вивезено 1,467 млн тонн пшениці, 422 тисячі тонн ячменю, 0,6 тисячі тонн жита та 1,711 млн тонн кукурудзи.
17 серпня 2023, 20:25

НАЗК занесло китайську корпорацію AliExpress до реєстру міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) занесло китайську корпорацію Alibaba Group Holding Limited до реєстру міжнародних спонсорів війни. На платформі AliExpress, яка належить Alibaba, спостерігається продаж товарів, виготовлених з української міді, яка вивозиться з окупованих територій.
17 серпня 2023, 17:23

В КМДА пояснили про «30 гривень» за проїзд в громадському транспорті Києва

В КМДА прокоментували інформацію, яка з'явилася у ЗМІ, щодо можливого збільшення вартості проїзду в громадському транспорті до 30 гривень "найближчим часом". Представники Департаменту транспортної інфраструктури наголосили на тому, що підвищення цін на проїзд не буде розглядатися до закінчення воєнного стану.
16 серпня 2023, 18:58

Швейцарія долучилась до 11-го пакету санкцій ЄС проти росії

Сьогодні, 16 серпня, Швейцарія прийняла нові санкційні заходи щодо росії, відзначивши своє об'єднання з Європейським Союзом у цьому питанні. Згідно з повідомленням Федеральної Ради Швейцарії, ці заходи набувають чинності о 18:00 цього дня. Розширюється також список товарів, які підпадають під заборону на експорт до росії та транзит через її територію.
15 серпня 2023, 16:19

Швеція надасть додаткову військову допомогу Україні на суму $314 млн

Влада Швеції прийняла важливе рішення щодо надання додаткової військової допомоги для України. Згідно з повідомленням, надано 13 пакет підтримки на суму близько $314 мільйонів. Зазначена сума підтримки, включає компенсацію для Збройних сил Швеції за транспортні та охоронні витрати. Загальний обсяг військової підтримки України від Швеції перевищить $1,8 мільярда.
14 серпня 2023, 20:32

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 200 млн доларів

Сполучені Штати Америки оголосили про виділення Україні нового пакету військової допомоги на суму 200 мільйонів доларів. Про це йдеться в заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, яка була оприлюднена у понеділок, 14 серпня.
14 серпня 2023, 16:22

Міністр фінансів Німеччини приїхав до Києва

Вперше за період активних бойових дій в Україну завітав міністр фінансів Німеччини, Крістіан Лінднер. Інформацію про це оголосили в офіційному твіттер-акаунті Міністерства фінансів Німеччини. Зазначено, що під час цього важливого візиту міністр має намір обговорити можливу допомогу Україні.
11 серпня 2023, 21:11

США ввели нові санкції проти чотирьох російських олігархів та РСПП

Сполучені Штати прийняли рішення про введення санкцій проти російських олігархів, які є власниками Альфа Банку. Ці обмежувальні заходи стосуються осіб Петра Авена, Михайла Фрідмана, Германа Хана та Олексія Кузьмічова. Про це було оголошено прес-службою Міністерства фінансів США.
11 серпня 2023, 20:48

Сервіс OnlyFans сплатив до державного бюджету України майже мільйон долларів

Сервіс OnlyFans, штаб-квартира якого розташована у Великобританії, упродовж 2023 року здійснив платежі на суму 928 тисяч доларів до державного бюджету України. Проте, за розміром "податку на Google" лідерство втримує компанія Google.
10 серпня 2023, 23:16

Байден попросив у Конгресу виділити $24 млрд для України

Президент Сполучених Штатів, Джозеф Байден, звернувся до Конгресу з проханням про додаткове фінансування на суму близько 40 мільярдів доларів. Важливо зазначити, що частина цих коштів буде спрямована на надання допомоги Україні. Деталізуючи розподіл коштів, більше 24 мільярдів доларів планується виділити на підтримку України.
08 серпня 2023, 15:45

Українські аграрії вже намолотили майже 16,6 млн тонн зерна

Українські аграрії вже нарахували понад 16,6 мільйонів тонн зібраного зерна, і особливо вражає великий внесок Миколаївської та Одеської областей в цей показник. Статистика підтверджує, що ми зможемо якісно забезпечити не лише внутрішні потреби України у продовольстві, а й реалізувати зерно на зовнішніх ринках.
07 серпня 2023, 17:54

Названа причина вибуху в порту Туреччини: пошкоджено 13 споруд

В результаті потужного вибуху, що стався на елеваторі в порту Коджаелі в Туреччині, було поранено не менше ніж 13 осіб, з них двоє перебувають у важкому стані. Глава Управління ґрунтових продуктів Ахмет Гюльдал докладно розповів про подію в ефірі телеканалу A Нaber, 7 серпня.
06 серпня 2023, 13:36

Окупанти продовжують вивозити награбоване зерно з ТОТ через Крим

Центр національного спротиву повідомив, що російські окупанти здійснюють вивезення награбованого зерна через Маріуполь і порти Криму, яке було вкрадене на захоплених територіях Херсонської і Запорізької областей. За словами ЦНС, - цей грабіж відбувається через використання портової інфраструктури Криму з метою вивезення українського зерна на африканські ринки.
05 серпня 2023, 16:24

Один блок АЕС на 1000 МВт повернувся в експлуатацію раніше запланованого терміну

В Міністерстві енергетики заявили, що один із атомних блоків АЕС повернувся в експлуатацію раніше запланованого терміну, і додав до енергосистеми додаткових 1000 МВт потужності. Ця інформація була опублікована 5 серпня. Наразі генерація електроенергії в країні вистачає для задоволення потреб споживачів.
03 серпня 2023, 16:01

Шмигаль назвав кількість коштів, яка йде на війну проти росії за рік

Під час конференції послів України, за словами прем'єр-міністра, держава утримується завдяки фінансовій підтримці партнерів, а також за рахунок грантів і кредитів. Війна з росією обходиться Україні у приблизно 2 трлн грн на рік. Ми втратили близько 30% нашої економіки та підприємств. Ми втратили 3,5 млн робочих місць. У перший рік війни втратили 29,5% нашого ВВП.