Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини економіки

06 лютого 2024, 16:30

В ЄС було анонсувано 13 пакет санкцій проти росії

Влада Євросоюзу планує ухвалити 13-ий пакет санкцій проти росії до 24 лютого. Про це заявила глава Міністерства закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб, яка очолює Раду ЄС, під час сесії Європарламенту в Страсбурзі. Вона висловила надію, що роботу над цим пакетом буде завершено до цієї символічної дати.
03 лютого 2024, 17:17

На Полтавщині росіяни атакували зерносховище, знищено частину урожаю

В Полтавській області під ворожим ударом опинилось зерносховище через дії російських агресорів. Заповнене зерносховище постраждало в результаті ворожого удару. Частина врожаю, що зберігалась, була втрачена.
01 лютого 2024, 13:16

50 млрд євро для України: в ЄС одноголосно схвалили рішення

На позачерговому засіданні Європейської Ради лідери Євросоюзу одноголосно схвалили рішення про надання Україні 50 мільярдів євро у межах програми Ukraine Facility. Про це повідомив президент Європейської ради Шарль Мішель.
31 січня 2024, 14:49

Гелікоптери та ракети для ППО: Німеччина надала новий пакет військової допомоги

Німеччина оголосила про передачу Україні нового пакету військової допомоги, який включає гелікоптери, ракети для ППО, бронетранспортери та іншу військову техніку. За словами представників німецького уряду, у новому пакеті допомоги містяться шість багатоцільових гелікоптерів Sea King Mk41 разом із необхідними запчастинами.
31 січня 2024, 12:34

Конструктор сайтів Weblium оприлюднив статистику, яка свідчить про зростання кількості бізнесів в Україні

Український бізнес активно розвивається навіть у складний період військового конфлікту та економічних труднощів. Згідно з дослідженням компанії Weblium, протягом 2023 року кількість активних бізнесів у країні зросла на вражаючі 61%. Це високе зростання виявилося особливо помітним у сегменті інтернет-магазинів, де показник склав вражаючі 66,5% порівняно з попереднім роком.
30 січня 2024, 13:47

50 млрд євро від ЄС: Орбан висунув умову офіційному Брюсселю

Прем’єр-міністр Угорщини Орбан підтвердив, що минулої суботи Будапешт вислав до Брюсселя компромісну пропозицію стосовно розблокування фінансування для України у розмірі 50 млрд євро. За його словами, компроміс передбачає, що кошти для України будуть виділятися за умови, "якщо ви гарантуєте, що кожного року ми будемо вирішувати, чи будемо продовжувати надсилати ці кошти, чи ні".
29 січня 2024, 14:42

Делегація інспекторів із США прибула до Києва

Три генеральні інспектори від Міністерства оборони, Держдепартаменту та USAID прибули до Києва. Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк у своєму Twitter-акаунті в понеділок, 29 січня. Раніше стало відомо, що Україна та США здійснили першу спільну інспекцію зброї, яку отримала ЗСУ. Зауважень з боку представників США не було.
28 січня 2024, 13:55

ЗМІ: Греція надасть Україні радянське озброєння

Греція погодилась на пропозицію Держдепартаменту США про можливість передачі або продажу Україні зброї в обмін на допомогу від Вашингтона у розмірі $200 млн. Зазначається, що прем'єр-міністр Греції Кіріакіс Міцотакіс вже видав доручення щодо передачі Україні систем та обладнання, яке не використовується грецькою армією.
27 січня 2024, 14:48

Хусити знищили танкер, який перевозив підсанкційну російську нафту – ЗМІ

Атака єменськими хуситами на танкер Marlin Luanda компанії Trafigura Group, який перевозив російські нафтопродукти для виробництва бензину і пластмас. Підсанкційну російську сировину завантажили на судно в Греції, що свідчить про порушення перевізником санкцій ЄС та США на експорт російських нафтопродуктів. Танкер Marlin Luanda компанії Trafigura Group був атакований ракетами за 55 миль на південний схід від міста Аден.
26 січня 2024, 17:09

€50 млрд Україні: у ЄС майже дійшли згоди – Шмигаль

Україна розраховує на затвердження Євросоюзом нової чотирирічної програми підтримки на 50 млрд євро з початку лютого та очікує фінансову допомогу від ЄС на приблизному рівні 2023 року. Щодо підтримки від США, то Україна сподівається на 11,8 млрд доларів прямої бюджетної допомоги. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду у п’ятницю, 26 січня.
24 січня 2024, 12:30

Криптобіржа Binance знайшла альтернативу своїй криптокартці - оголошено про партнерство з Trustee Plus

У січні 2024 року стало відомо про співпрацю між популярною криптобіржею Binance та українським криптогаманцем Trustee Plus. Це партнерство стане ще одним кроком на шляху до розширення фінансової свободи криптоентузіастів в Центральній та Східній Європі.
21 січня 2024, 14:11

Виробники далекобійних ракет Taurus готові швидко розгорнути їхнє виробництво

Керівництво німецької компанії Taurus Systems GmbH повідомило про готовність швидко, у найкоротші терміни, розпочати нове виробництво далекобійних ракет Taurus, які довгий час просить Україна. Про це анонсував голова компанії Йоахім Кнопф.
18 січня 2024, 13:27

Знову посилилась блокада кордону України румунськими фермерами

Румунські фермери посилили блокаду кордону, перекривши третій пункт пропуску на кордоні з Україною, а саме – Халмеу-Дякове. У зв'язку з цим, тимчасово призупинено рух вантажівок на виїзд з України, аби уникнути блокування проїзду легкових авто. Точні терміни тривання блокування наразі невідомі. Про це повідомлено Державною митною службою України у четвер, 18 січня.
16 січня 2024, 20:31

Припинено грошові перекази з росії до Туреччини –ЗМІ

У січні припинився переказ грошей з росії до Туреччини, що вплинуло на експорт турецької продукції до російського ринку, призвівши до серйозних збоїв в цьому процесі. Експортери в автомобільному секторі відзначили, що з початку року виникли труднощі з отриманням переказів. Подібні труднощі виникли у галузях хімічної промисловості, виробників текстилю, судновласників та в інших сферах.
16 січня 2024, 16:40

З тимчасово окупованих територій було вивезено росіянами 4,8 млн тонн зерна – ЦНС

Минулого року російські загарбники, що перебувають на тимчасово окупованих територіях України, здійснили збір та вивезення 4,8 мільйона тонн українського зерна. Російські окупанти впровадили схему, в рамках якої всі аграрії повинні передавати зерно окупантам за фіксованою ціною, значно нижчою від ринкової.
15 січня 2024, 16:11

Румунські аграрії заблокували пункти пропуску на кордоні з Україною

Фермери з Румунії прийняли рішення повторно заблокувати рух вантажних автомобілів через пункти пропуску "Сірет" та "Вікову-де-Сус" на кордоні з Україною. При цьому прикордонники наголосили, що інші види транспорту та пішоходи оформлюються в обох пунктах пропуску згідно з установленими правилами при в'їзді та виїзді з України.
14 січня 2024, 18:07

У Вовчанську на Харківщині росіяни авіабомбами знищили ангари із зерном

У ніч на 14 січня російські загарбники скинули авіабомбу на ангари із зерном на територію одного з сільськогосподарських підприємств у Вовчанську на Харківщині. Слідчо-оперативна група та вибухотехніки працювали на місці події. За фактом чергового порушення законів та звичаїв війни розпочато кримінальне провадження.
14 січня 2024, 13:15

Швеція збільшує виробництво та постачання снарядів в Україну

Шведська влада підписала угоду з компанією Nammo (Nordic Ammunition Company), виробником боєприпасів, для розширення виробничих потужностей артилерійських боєприпасів на своїй території з метою постачання їх в Україну. Про це повідомило управління матеріального забезпечення оборони Швеції. Ця ініціатива є третім етапом комплексних дій зі збільшення виробництва боєприпасів та забезпечення підтримки України.
12 січня 2024, 12:49

В аварійний ремонт вийшли два блоки ТЕС, зростає споживання електроенергії

Протягом останньої доби в Україні вивели в аварійний ремонт два енергоблоки теплових електростанцій на тлі суттєвого похолодання. Енергетики закликають споживачів уважно ставитися до використання енергоємних електроприладів протягом дня з 09:00 до 20:00, щоб забезпечити баланс роботи енергосистеми у складних поточних погодних умовах.
11 січня 2024, 18:32

Уряд Японії профінансував закупівлю обладнання для 25 українських лікарень

У січні поточного року 25 медичних установ у Миколаївській, Київській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській та Черкаській областях отримають нове медичне обладнання за підтримки уряду Японії. Зазначається, що обладнання вартістю 14 млн грн вже закуплене та розпочато його доставлення до лікарень.