Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини економіки

08 січня 2024, 19:42

Офіційний курс американського долара досяг історичного максимуму

Національний банк України визначив новий курс долара, піднявши його до чергового історичного максимуму за підсумком торгів на міжбанківському ринку. Раніше Національний банк пояснив зростання рекордним попитом на валюту, але підкреслив, що ситуація є контрольованою завдяки відповідним інтервенціям на достатньому рівні.
07 січня 2024, 16:39

Японія надала Україні $37 млн на боротьбу з російськими БпЛА

Японія виділяє для підтримки України 37 мільйонів доларів на закупівлю систем виявлення безпілотників. Про це повідомила міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава під час зустрічі з главою МЗС України. Міністр закордонних справ Японії додала, що візит до Києва свідчить про тверду підтримку України з боку Японії, і її країна готова допомогти у закупівлі систем для виявлення ворожих безпілотників.
06 січня 2024, 14:00

1 млрд доларів вимагає холдинг російських олігархів від України

Компанія ABH Holdings SA, що є офіційним представником структурних підрозділів колишнього Альфа-Банку, ініціювала судовий позов проти України, вимагаючи компенсації збитків внаслідок націоналізації Sense Bank (колишній Альфа-банк Україна), яку в компанії вважають "незаконною експропріацією". Сума збитків оцінюється позивачами в більш ніж мільярд доларів.
03 січня 2024, 13:06

Євросоюз впровадив санкції проти алмазного гіганта росії

Сьогодні, 3 січня 2024 року, Рада Європейського Союзу внесла до санкційного списку російського алмазодобувного гіганта, компанію Алроса, на яку працює понад 90% сукупного видобутку алмазів на росії, разом з генеральним директором Павлом Маріничевим. Це рішення було опубліковане на сайті Ради ЄС.
02 січня 2024, 19:03

Нацбанк підвищив курс долара до історичного максимуму

Національний банк України у вівторок, 2 січня, знову скоригував курс долара в результаті торгів на міжбанку. Згідно з офіційним курсом на 3 січня 2024 року, встановлено вартість іноземної валюти на рівні 38,0839 грн за 1 долар (+0,0695 грн). Курс євро складатиме 41,7209 гривень за 1 євро (-0,2850 грн). Нагадаємо, 29 грудня було зафіксовано, що НБУ вперше підняв курс долара вище 38 гривень.
01 січня 2024, 16:53

Міністерство фінансів спростувало інформацію про оподаткування надходжень на платіжні картки фізосіб

Міністерство фінансів спростовує інформацію про планований контроль за переказами на картки фізичних осіб в Україні. Відомство підкреслює, що в документі немає згадок про "будь-які надходження на картку фізособи". Будь-яка значуща реформа податкової політики повинна бути передбачена ретельними змінами у законодавстві та широкими дискусіями із суспільством.
28 грудня 2023, 13:03

Під російським ударом двічі опинилась ТЕС на Донеччині

Зафіксовано подальші атаки російської федерації на енергоінфраструктуру Донеччини. Впродовж останньої доби російські окупанти завдали два удари. Наслідком обстрілів є відключення від електропостачання споживачів на Донеччині, а також залишились без світла понад 2 тис. домогосподарств та побутових споживачів на Чернігівщині.
27 грудня 2023, 17:44

У грудні Україна отримала $5 млрд фінансової допомоги

У грудні 2023 року Україна отримала значну суму зовнішнього фінансування у розмірі 5 млрд доларів США, з них 11% складають грантові кошти, які надаються на безповоротних умовах. Зазначені кошти будуть спрямовані на фінансування видатків пріоритетних соціальних сфер, включаючи оплату праці працівників освіти та охорони здоров’я, гуманітарні потреби і соціальний захист населення.
25 грудня 2023, 13:17

Державний бюджет України отримав $1,34 млрд від Світового банку

Український держбюджет отримав 1,34 мільярда доларів США як шосте додаткове фінансування в рамках проєкту Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні". Кошти спрямують на часткову компенсацію видатків держбюджету України, що не пов'язані зі сферою безпеки та оборони, зокрема на пенсійні виплати та зарплати працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій.
24 грудня 2023, 13:31

Плани збільшення допомоги Україні розглядає Британия

У 2024 році Великобританія розглядає можливість надати Україні ще більше підтримки у порівнянні із 2022 та 2023 роками у боротьбі проти російських окупантів, повідомив міністр закордонних справ Девід Кемерон. Уряд Британії може збільшити випуск зброї та техніки британськими оборонними заводами для поповнення запасів, виснажених у війні в Україні.
22 грудня 2023, 12:49

Держстат розповів як в Україні за рік зросла середня зарплата

У третьому кварталі поточного року в Україні спостерігалося зростання середньомісячної зарплати на 22,7%, порівняно з відповідним періодом минулого року, і становила 17 937 грн. В галузі економік інформації та телекомунікацій цей показник виріс суттєво. Повідомлялось, що у другому кварталі поточного року середня зарплата в Україні також зросла, а саме на 25%.
22 грудня 2023, 12:06

По дорозі в Індію «застрягли» п’ять танкерів з російською нафтою

Після введення нових санкцій США, танкери з п'ятьма мільйонами барелів російської нафти сорту Сокіл застрягли в дорозі до індійських нафтопереробних заводів. Судна зараз простоюють за милі від пункту призначення, і в одному з випадків вже понад місяць.
21 грудня 2023, 18:05

Україна отримала від Польщі додатково 5000 терміналів Старлінк

Україна отримала ще 5 тисяч Старлінків від Польщі. Частина з цих терміналів буде використана для забезпечення неперервного зв'язку на прифронтових територіях, а решта буде розподілена на об'єкти критичної інфраструктури.
21 грудня 2023, 12:30

Японія надала Україні майже мільярд доларів фінансової допомоги

Український державний бюджет поповнився більш ніж на 950 мільйонів доларів завдяки фінансуванню від Японії в рамках проєктів Світового банку, спрямованих на відновлення та соціальний захист. Зазначається, що ці кошти буде використано для компенсації витрат українського держбюджету на невідкладні та пріоритетні потреби, зокрема у сфері відновлення та соціальної допомоги.
20 грудня 2023, 16:46

Україна отримала від Євросоюзу €150 млн безповоротної фінансової допомоги

У середу, 20 грудня, Міністерство фінансів повідомило про отримання Україною 150 млн євро безповоротної фінансової допомоги від Євросоюзу. Це є частиною угоди між Україною та ЄС, спрямованої на фінансування програми підтримки швидкого відновлення країни.
20 грудня 2023, 13:20

Потребу України у зовнішній фіндопомозі на 2024 рік прийшлось скоротити

Україна зменшила свою потребу в міжнародній допомозі на 2024 рік на майже $4 млрд – до $37,3 млрд, що стало можливим завдяки максимізації доходів держбюджету та активізації внутрішнього ринку запозичень. Видатки держбюджету були скорочені, визначивши важливі завдання на наступний рік – військову кампанію та соціальну підтримку.
19 грудня 2023, 16:16

Експортовано 10 млн тонн вантажів новим коридором у Чорному морі

З початку серпня більше ніж 300 суден пройшли новим коридором у Чорному морі та перевезли 10 мільйонів тонн вантажів з України. Протягом чотирьох місяців, коридор розширив номенклатуру експортованих вантажів, зокрема відбувся великий приріст в агропродукції: з 278 тисяч тонн у перший місяць до практично 5 мільйонів тонн зараз. Лише за останні два тижні вдалося відправити ще 3 мільйони тонн.
19 грудня 2023, 14:11

На росії Hyundai Motor остаточно продає свій завод у Санкт-Петербурзі

Hyundai Motor прийняла рішення про реорганізацію своїх активів та продає російський завод у Санкт-Петербурзі, де виробництво було припинено ще у березні 2022 року. Рішення про продаж акцій заводу в Санкт-Петербурзі отримало схвалення сьогодні, 19 грудня. Російська компанія Арт-Фінанс викупить акції, а Hyundai Motor продовжить забезпечувати післяпродажне обслуговування та іншу підтримку своїх клієнтів на росії.
18 грудня 2023, 17:03

Знову заблокований пункт пропуску Дорогуськ-Ягодин

Польські перевізники знову вчинили блокаду руху вантажівок через пункт пропуску Дорогуськ – Ягодин. Про це повідомила Державна прикордонна служба України. Організатори протесту оголосили, що планують пропускати тільки по одному вантажному автомобілю на годину. Вони пообіцяли пропускати автобуси, транспортні засоби із вантажами безпекового, гуманітарного характеру та ті, що перевозять тварин, а також продукти, які швидко псуються.
18 грудня 2023, 13:46

Сучасний реактор збудують на Хмельницькій АЕС

Було укладено важливу угоду про закупівлю обладнання для енергоблока №5 Хмельницької АЕС. Документ підписали президент Енергоатому Петро Котін та головний виконавчий директор Westinghouse Electric Company Патрік Фрагман. У специфікації угоди вказують на те, що енергоблок буде будуватись, використовуючи американську технологію АР1000.