Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

28 березня 2024, 12:19

Шмигаль прибув з візитом до Польщі та зустрівся з Туском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прибув з офіційним візитом до Польщі. Під час зустрічі планується обговорення питань, що стосуються постачання зброї для України, ситуації на кордоні між двома державами, а також питань щодо розвитку торгівлі та інфраструктури. Про це повідомлено на офіційних ресурсах та в соцмережах у четвер, 28 березня.
26 березня 2024, 18:08

Після звільнення Данілова можуть призначити послом у Норвегії

Колишній секретар РНБО, Олексій Данілов, розповів про свою роботу за час, коли перебував на посаді, яку він обіймав, і висловив подяку усім, з ким довелось співпрацювати. Народний депутат від партії «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко повідомив, що Данілов незабаром буде призначений на посаду посла в Норвегії.
26 березня 2024, 14:45

Попри санкції ООН росія почала постачати нафту до КНДР в обмін на зброю – FT

Повідомляється, що росія, цілком плюючи на санкції ООН, розпочала постачання нафти безпосередньо до Північної Кореї. Цього місяця щонайменше п'ять північнокорейських танкерів вийшли з російськими нафтопродуктами з порту "Східний" на Далекому Сході на росії. Постачання нафти розпочалися після того, як у серпні минулого року Північна Корея почала постачати на росію тисячі контейнерів з боєприпасами.
25 березня 2024, 16:34

У Молдові заявили, що допоможуть ловити чоловіків, які тікають з України

Прикордонники Молдови планують співпрацювати з українською владою та надавати допомогу у лові чоловіків, які намагаються втекти з України через Придністровський регіон. Про це заявив міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос.
24 березня 2024, 17:41

Міністр закордонних справ України: путін – патологічне брехло

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба виступив із закликом не довіряти словам формального лідера російського народонаселення, путіна, та його поплічників — посіпак щодо можливої причетності України до масового розстрілу в Crocus City Hall. путін – патологічний брехун.
24 березня 2024, 16:47

Чому в Польщі не збили російську ракету пояснив міністр національної оборони

Міністерство закордонних справ Польщі оголосило, що вимагатиме пояснень від рф щодо порушення повітряного простору російською ракетою. Віцепрем’єрміністр - міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш розповів Чому Польща не стала збивати російську ракету, яка 39 секунд знаходилась у повітряному просторі його країни й була законною ціллю.
24 березня 2024, 14:51

Польща повідомила про російську ракету, що перебувала у її повітряному просторі

Ракета, запущена росією, порушила повітряний простір Польщі та знаходилася там протягом 39 секунд. Про це інформує Оперативне командування Збройних сил Польщі. Було також зазначено, що Польща ввела в дію всі необхідні процедури, активізувала свою та союзницьку авіацію для гарантування безпеки свого повітряного простору. Також було поінформовано союзників по НАТО.
23 березня 2024, 14:26

Сенат США ухвалив бюджет фінансування уряду, шатдаун відміняється

Сенат США ухвалив законопроєкт щодо фінансування уряду на рівні 1,2 трлн доларів, тепер його очікує підписання головою Білого дому Джо Байденом. Згідно з повідомленням, за документ проголосували 74 сенатори, 24 виступили проти. Сенат ухвалив бюджет кілька годин після того, як фактично закінчилися кошти на функціонування уряду, що допоможе уникнути призупинення роботи апарату влади – шатдауну.
21 березня 2024, 13:37

Голова військового комітету НАТО прибув до столиці України

Голова військового комітету НАТО, Роб Бауер, вперше прибув до столиці України з початку повномасштабного вторгнення росії. Повідомляється, що військовий керівник НАТО виступив на Київському безпековому форумі. Також Адмірал Роб Бауер повідомив, що цей візит дозволяє йому висловити повагу мужності та силі українців, що неодноразово були продемонстровані на полі бою та поза ним.
20 березня 2024, 20:01

На росії були змушені визнати зупинку роботи кількох НПЗ: паливні санкції від СБУ, ССО та ГУР

На росії міністерство енергетики рф вимушено було визнати припинення роботи низки російських нафтопереробних заводів через удари українських безпілотників. Зупинка роботи деяких НПЗ на росії призвела до проблем з постачанням пального на схід країни.
20 березня 2024, 16:52

Сьогодні виживання України під загрозою – Пентагон

Міністр оборони США, Ллойд Остін, підкреслив важливість питання про надання безпекової допомоги та постачання боєприпасів для України, наголошуючи, що це питання стосується не лише виживання України, але й безпеки самої Америки. Він висловив свою рішучість у підтримці таких заходів під час засідання контактної групи з оборони України на авіабазі Рамштайн у Німеччині.
20 березня 2024, 12:43

Шмигаль перебуває з робочим візитом у Бельгії

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розпочав свій робочий візит до столиці Бельгії – Брюсселя. Про це глава уряду повідомив у своєму Telegram-каналі в середу, 20 березня. "Починаємо візит до Брюсселя з гарних новин. Європарламент та Європейська рада попередньо погодили продовження до червня 2025 року ввезення українських товарів без мит і квот" – зазначив він.
19 березня 2024, 17:53

На росії заявляють, що Франція готує «військовий контингент» для України – росЗМІ

На росії сергій наришкін, директор служби зовнішньої розвідки рф, заявив у вівторок, 19 березня, що отримав інформацію про підготовку Францією контингенту військових для відправлення в Україну. Раніше президент Франції Еммануель Макрон висловив можливість введення військ в Україну, наголосивши на тому, що росія не повинна ні в якому разі перемогти у цій загарбницькій війні, яку сама розв’язала та продовжує.
19 березня 2024, 17:43

Шольц зазначив, що допомога Україні – важливе послання путіну

Найважливішим «меседжем» громадянину росії та диктатору путіну — є рішуча військова допомога Україні. Канцлер наголосив на необхідності визнання путіним складної ситуації та можливості досягнення «справедливого, а не продиктованого миру». Шольц підкреслив, що першим кроком у цьому напрямку має бути виведення російських військ з України.
19 березня 2024, 14:30

США не дадуть Україні програти у війні з росією

США та їхні союзники не планують залишити Україну на «полі бою» проти росії, стверджує голова Пентагону, Ллойд Остін, виступаючи на 20-й зустрічі контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн у вівторок, 19 березня.
19 березня 2024, 13:29

Ризик спалаху ядерної війни в світі наразі більший, ніж будь-коли – генсек ООН Гуттеріш

Згідно з повідомленням Independent, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш висловив обурення щодо зростаючого ризику ядерної війни у світі, який наразі досягає свого піка. Він вказав, що цей ризик є результатом «геополітичної напруженості та недовіри».
19 березня 2024, 12:56

Міністр закордонних справ України планує перший візит в Індію з початку повномасштабної війни

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба планує відвідати Індію наприкінці березня. Вказується, що інформація про візит Дмитра Кулеби з'явилися за кілька днів після того, як радник із національної безпеки Індії Аджіт Довал провів телефонну розмову з главою Офісу президента України. Про це повідомило видання The Hindu з посиланням на дипломатичне джерело.
19 березня 2024, 12:22

путін знову збирається з візитом до Китаю – ЗМІ

Повідомляється, що громадянин росії путін планує здійснити поїздку до Китаю у травні для проведення переговорів із Сі Цзіньпіном. Також повідомляється, що цей візит путіна відбудеться перед запланованою поїздкою Сі Цзіньпіна до Європи. У кремлі відмовилися від коментарів, а Пекін поки не надав коментаря щодо цієї інформації.
18 березня 2024, 16:24

Посольство Великої Британії спростувало фейк про смерть короля Чарльза ІІІ

Новина про смерть британського короля Чарльза III, що миттєво була поширена у соцмережах, – є фейком. Про це офіційно повідомило посольство Великої Британії в Україні в понеділок, 18 березня. Цю фейкову інформацію про смерть британського короля Чарльза III, ймовірно, придумали та розтиражували російські пропагандистські ЗМІ. На офіційному інтернет-ресурсі королівської сім'ї такої новини не було.
18 березня 2024, 16:11

Зеленський провів чергову Ставку: оборонна інфраструктура та фронт

Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якій обговорювалися питання стосовно ситуації на фронті, стану інфраструктури та будівництва оборонних рубежів. Про це повідомив глава держави у своєму каналі в Telegram в понеділок, 18 березня. Крім того, президент заслухав доповіді про виконання раніше прийнятих рішень Ставки.