Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

21 жовтня 2023, 14:23

Спільнота фінансових розвідок виключила росію зі ствоєї групи

Група Єгмонт, що об'єднує фінансові розвідки усього світу для обміну інформацією про фінансові злочини, прийняла рішення призупинити членство росії в організації. Повідомлено, що це рішення було ухвалено для збереження репутації групи.
20 жовтня 2023, 14:12

Байден планує провести важливу зустріч з лідерами ЄС

Президент США Джо Байден планує провести особисту зустріч з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем. У центрі уваги обговорень у Білому домі будуть теми війни росії проти України та збройного протистояння між Ізраїлем та терористичною групою ХАМАС.
20 жовтня 2023, 13:59

Британська розвідка відзначила влучні удари ATACMS по аеродромах у Луганську та Бердянську

Влучні та успішні удари української армії за допомогою «товстих» ракет ATACMS по аеродромах у Луганську та Бердянську, ймовірно, суттєво вплине на здатність росії захищати свої позиції та здійснювати наступальні операції на фронті, повідомляється у свіжому зведенні Міністерства оборони Великобританії. Ймовірно, було ушкоджено 9 російських військових вертольотів у Бердянську, та 5 у Луганську.
20 жовтня 2023, 13:10

Гелікоптери Мі-8 від Хорватії Україна вже отримала

У стенограмі Міністерства оборони США, записаної під час зустрічі міністрів оборони США та Хорватії зазначається, що Хорватія передала Україні вертольоти Мі-8. Голова американського оборонного відомства Ллойд Остін висловив вдячність Хорватії за важливий внесок у підтримку України.
19 жовтня 2023, 20:52

В мережу потрапило відео нападу народного депутата Шахова на людину

Адвокат Олександр Шира звернувся до генерального прокурора Андрія Костіна із клопотанням оголосити підозру у справі про побиття людини народним депутатом Сергієм Шаховим. Шира заявив, що минулого року народний депутат Шахов здійснив напад на директора одного з підприємств, що спричинило тілесні ушкодження потерпілому.
19 жовтня 2023, 17:31

Зеленський провів переговори із Генеральним секретарем ООН

Президент України Володимир Зеленський здійснив телефонну розмову з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем. У ході розмови президент висловив подяку команді Управління ООН з координації гуманітарних справ (УКГС) в Україні за розробку Плану реагування на осінньо-зимовий період на суму $435 млн. Однією з тем обговорення також стала ситуація на Близькому Сході.
19 жовтня 2023, 17:01

США постачатимуть ATACMS в Україну на постійній основі – МЗС України

Угода між Україною та Сполученими Штатами про регулярне постачання далекобійних ракет ATACMS для українських військ отримала підтвердження від міністра закордонних справ Дмитра Кулєби, який повідомив про це в ефірі українського телеканалу.
18 жовтня 2023, 17:42

Зеленський анонсував важливі переговори з Норвегією

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна та Норвегія розпочнуть переговори про двосторонні безпекові гарантії та запросив норвезьку сторону взяти участь у наступній зустрічі радників з питань національної безпеки лідерів держав щодо реалізації української Формули миру. Також президент висловив подяку за довгострокові програми бюджетної підтримки України.
18 жовтня 2023, 16:40

На брифінгу в Китаї путін щось казав про нові українські «товсті» ракети

Міжнародно розшукуваний злочинець путін, який поки що президент росії, висловив свої погляди на появу українських балістичних ракет ATACMS, наголошуючи на їхній додатковій загрозі. Він вважає, що постачання ATACMS «кардинально взагалі не в змозі змінити ситуацію на лінії зіткнення» та визначив їх як «чергову помилку з боку США».
17 жовтня 2023, 17:37

ATACMS вперше використано Україною по російським загарбникам – ЗМІ

Українські збройні сили вперше використали американські балістичні ракети ATACMS у боротьбі проти російських загарбників. За отриманою інформацією, невелика кількість цих ракет була доставлена в Україну в умовах великої конфіденційності. Використання ATACMS має підвищити можливості України для проведення далеких ударів по російських військах, зокрема, під час наступальних операцій.
17 жовтня 2023, 17:22

Сі Цзіньпін та Орбан зустрілись з міжнародно розшукуваним злочинцем путіним

Під час свого візиту до Китаю, російський поки що президент путін провів зустрічі з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном та президентом КНР Сі Цзіньпіном на полях форуму "Один пояс – один шлях". путін наголосив, що росія зберігає відносини з багатьма країнами Європи, включаючи Угорщину, навіть у "сьогоднішніх геополітичних умовах", та в умовах обмеження можливостей контактів.
16 жовтня 2023, 20:36

У Газі гостра нестача мішків для трупів – ООН

Сектор Гази, що перебуває під блокадою ізраїльських військ, стоїть на межі гуманітарного колапсу, повідомляє Близькосхідне агентство ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт (БАПОР). У цьому регіоні вже навіть не вистачає мішків для трупів та становище погіршується з кожним днем.
16 жовтня 2023, 16:39

Суд визнав президентку Грузії винною у порушенні Конституції, очікується голосування за імпічмент

Конституційний суд Грузії дійшов висновку, що президентка Саломе Зурабішвілі порушила конституційні норми країни, вирушивши до Європи без попереднього затвердження уряду. Тепер парламент має протягом двох тижнів розглянути та поставити питання щодо її імпічменту на голосування.
16 жовтня 2023, 13:09

Голова ОБСЄ з робочим візитом прибув до Києва

Чинний глава Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі, прибув до Києва в рамках свого робочого візиту. Османі наголосив, що Україна є головним пріоритетом під час головування його країни в ОБСЄ, оскільки саме тут вирішується майбутнє безпекової ситуації у Європі та вже відвідав одну з київських шкіл, яка зазнала обстрілів з боку росії.
15 жовтня 2023, 19:58

Азербайджан розглядає можливість вторгнення на південь Вірменії – Politico

Азербайджан розглядає можливість вторгнення на південь Вірменії у найближчі тижні. Про це повідомляє Politico з посиланням на висловлення державного секретаря США Ентоні Блінкена. Президент Азербайджану Ільхам Алієв раніше закликав Єреван відкрити "коридор" на південь від свого кордону, загрожуючи вирішити питання силовим шляхом.
14 жовтня 2023, 13:50

Тіло мертвого російського дипломата знайдено в готельному номері у Турції

У готельному номері в околицях Таксім в Стамбулі знайдено мертвим Миколу Кобринця, керівника департаменту загальноєвропейського співробітництва Міністерства закордонних справ рф. Зазначено, що російський дипломат прибув до Стамбула на зустріч з послами. Колеги спробували зв'язатися з ним, коли він не з'явився на ранкову зустріч. Після цього працівники готелю виявили його тіло в номері.
13 жовтня 2023, 17:54

Ізраїль надав 24 години мирним жителям Сектору Гази для евакуації

Армія оборони Ізраїлю закликала жителів північної частини сектора Гази залишити свої місця проживання та переселитися на південні території протягом 24 годин. Організація Об'єднаних Націй висловила своє обурення цією ініціативою, вказавши, що це може призвести до переміщення понад мільйона людей та викликати серйозні гуманітарні проблеми.
13 жовтня 2023, 13:36

Парламентська асамблея Ради Європи визнала росію диктатурою

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) прийняла резолюцію, у якій було визнано росію диктатурою. Важливий моменти засідання ПАРЄ: Асамблея закликала "всі країни виконати ордер на арешт путіна, який видав Міжнародний кримінальний суд, і арештувати його". Всі делегації в ПАРЄ підтримали цю резолюцію, а також підтримали усі українські поправки до неї.
12 жовтня 2023, 20:25

У ПАРЄ визнали Голодомор геноцидом та закликали надати зброю Україні

Під час обговорень у Парламентській асамблеї Ради Європи 12 жовтня були прийняті дві резолюції на підтримку Україні. У першій з них – євродепутати закликали надати військову допомогу Україні, а у другій – визнали голодомор актом геноциду українського народу, що відновлює підтримку ключових міжнародних ініціатив України, зокрема Формули Миру, Спецтрибуналу та Кримської платформи.
12 жовтня 2023, 20:00

Назвали кількість бомб, що скинуті на Газу, та кількість жертв

З початку бойових дій терористичного угрупування ХАМАС проти Ізраїлю на Сектор Гази було скинуто 6000 бомб. Загальна вага скинутих бомб становить 4000 тонн. У результаті масованих авіаударів були знищені сотні терористів.