Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

21 вересня 2023, 21:42

Ракети ATACMS поки що не передаватимуть Україні

Сполучені Штати Америки наразі не передадуть Україні далекобійні ракети ATACMS, проте, як зазначив радник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван, це питання може стати об'єктом обговорення в майбутньому
21 вересня 2023, 21:24

Зустріч Зеленського з сенаторами Конгресу США відбулась за закритими дверима

Президент України Володимир Зеленський прибув до Конгресу, де зустрівся із лідерами Палати представників та 100 сенаторами. Після цього у Зеленського запланована аудієнція із президентом Джо Байденом. Конгресмен-республіканець Майкл Маккол сказав, що під час закритих переговорів Зеленський попросив про передачу Україні винищувачів F-16 та балістичних ракет ATACMS.
21 вересня 2023, 18:51

Зеленському не дозволили виступити в Конгресі США

Президент України Володимир Зеленський не отримав дозволу виступити перед спільним засіданням верхньої та нижньої палат Конгресу США. Спікер Палати представників США, республіканець Кевін Маккарті, відхилив прохання української сторони сьогодні вранці. Він пояснив це тим, що не вистачило часу для спільного звернення через напружений законодавчий тиждень.
21 вересня 2023, 18:33

Зеленський отримав найвищу нагороду премії Global Citizen Awards від Atlantic Council

Президент України Володимир Зеленський отримав в Нью-Йорку найвищу нагороду премії Global Citizen Awards-2023. Церемонія вручення нагороди відбулася вечір 20 вересня, під час якої президент України зробив коротку промову. Atlantic Council Global Citizen Awards нагороджують видатних особистостей, які роблять важливий внесок у покращення світу. Нагороди були вручені лауреатам під час тижня Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.
21 вересня 2023, 17:00

Прорвано російську блокаду в Чорному морі: судно із зерном прибуло до Босфору

Судно "Resilient Africa" прибуло в турецьку протоку Босфор. Це перше судно із зерном з України, яке пройшло Чорним морем по тимчасовому коридору. Два дні тому цей балкер залишив український порт Чорноморськ із 3 тисячами тонн пшениці та прорвав російську блокаду в Чорному морі. Це перше з двох суден, які вирушили в Чорноморськ минулого тижня, користуючись встановленим Військово-морськими силами ЗСУ тимчасовим коридором для цивільних суден.
20 вересня 2023, 20:39

Виступ Зеленського в ООН: два кроки до миру в Україні

Президент України, Володимир Зеленський, висловив два ключові пункти, виконання яких він вважає необхідними для повного припинення бойових дій. Ці заяви були зроблені під час виступу глави держави на засіданні Ради безпеки ООН, яке відбулося 20 вересня.
20 вересня 2023, 18:54

В США всі профільні відомства погодили передачу Україні ATACMS – ЗМІ

Всі профільні відомства Сполучених Штатів Америки остаточно схвалили постачання Україні ракет великої дальності ATACMS. Зазначається, що певні обговорення і побоювання стосовно можливої ескалації конфлікту з росією вплинули на уповільнення рішень США щодо постачання цих ракет, хоча Україна використовує далекобійну зброю лише для ударів по окупованих росією територіях.
20 вересня 2023, 14:25

Азербайджан припинив «антитерористичні заходи» в Нагірному Карабасі

В офіційному повідомленні Міністерства оборони Азербайджанської Республіки зазначається: "Міністерство оборони Азербайджанської Республіки повідомляє, що з урахуванням звернення представників вірменських жителів Карабаху, яке надійшло через російський миротворчий контингент, досягнуто домовленості щодо призупинення антитерористичних заходів."
20 вересня 2023, 13:10

Умови Азербайджану прийняті: Нагірний Карабах припинив вогонь та роззброюється

Бойові дії в Нагірному Карабасі припинено з 12:00 за московським часом, повідомили місцеві ЗМІ, посилаючись на інформаційний центр невизнаної Нагірно-Карабахської республіки у середу, 20 вересня. Зазначається, що досягнута угода про виведення підрозділів, залишених на місці, і військовослужбовців Збройних сил Республіки Вірменія з зони розгортання російського миротворчого контингенту.
19 вересня 2023, 22:06

Вторгнення росії в Україну порушує Статут ООН і призвело до "цілої хвилі жахів" - Гутерреш

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що повномасштабне вторгнення росії в Україну порушує Статут ООН і міжнародне право, і призвело до "цілої хвилі жахів". Він висловив ці думки у своїй вступній промові на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку у вівторок, 19 вересня.
19 вересня 2023, 21:13

У Нью-Йорку Зеленський провів зустріч з президентами ПАР та Кенії

На полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у місті Нью-Йорк президент України Володимир Зеленський провів зустрічі з керівниками Південно-Африканської Республіки, Сирілом Рамафосою, і Кенії, Вільямом Руто. ід час зустрічей президенти обговорили підготовку до наступної зустрічі щодо реалізації Української формули миру на рівні радників. Крім того, сторони висловили свої погляди на підготовку до Глобального саміту миру на рівні лідерів країн.
19 вересня 2023, 21:04

Комітет свободи слова, який очолював Шуфрич, ліквідовувати не збираються

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови щодо відкликання Нестора Шуфрича з посади голови комітету свободи слова. У відомостях також фігурувала можливість розгляду питання про ліквідацію цього комітету взагалі. Після відставки Шуфрича у комітеті залишаться лише два народних депутати. Євген Брагар, заступник голови комітету, стане виконуючим обов'язки голови.
19 вересня 2023, 16:46

Вірменія не має наміру розпочинати воєнні дії в Нагірному Карабасі – Пашинян

Прем'єр-міністр Вірменії, Нікол Пашинян, заявив, що Вірменія не має наміру розпочинати воєнні дії в Нагірному Карабасі через нинішню ситуацію. У центрі Єревану відбувається масовий мітинг, де люди вимагають від Азербайджану припинити вогонь і від Пашиняна захистити вірмен у Нагірному Карабасі. Протестувальники вигукували "Нікол зрадник" та "Арцах".
19 вересня 2023, 14:09

Азербайджан розпочав операцію у Карабасі: лунають сирени та вибухи

Азербайджан розпочав "антитерористичні заходи" в Нагірному Карабаху з метою відновлення конституційного ладу, повідомило Міноборони Азербайджану у вівторок, 19 вересня. За допомогою високоточної зброї ведуться операції знищення прифронтових і внутрішніх позицій, а також вогневих точок, бойової техніки та військових об'єктів ЗС Вірменії, як зазначено в офіційному повідомленні.
18 вересня 2023, 21:33

В Грузії звинуватили українського посадовця у підготовці «заколоту»

Служба державної безпеки Грузії висунула обвинувачення українському посадовцю та колишнім соратникам Михаїла Саакашвілі у підготовці "революційного сценарію" для зміни влади у жовтні-грудні. "Організатори розглядають можливість здійснення в країні сценарію, аналогічного українському Євромайдану 2014 року" - повідомив представник СДБ Бача Мгеладзе на пресконференції.
17 вересня 2023, 14:23

Готуватись треба до тривалої війни в Україні – вважає Столтенберг

Генеральний секретар НАТО, Єнс Столтенберг, висловив свою думку про те, що повномасштабна війна росії проти України триватиме довго, та висловив надію на досягнення швидкого миру. А після завершення війни, — Україна повинна отримати гарантії безпеки, щоб уникнути повторення російської агресії. Столтенберг також закликав Німеччину значно збільшити витрати на оборону.
15 вересня 2023, 16:52

Зеленський зустрівся із прокурором Міжнародного кримінального суду

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із прокурором Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі, Карімом Ханом. Зеленський нагадав, що вже є перший конкретний результат цієї співпраці – історичний ордер на арешт президента рф володимира путіна. Він висловив сподівання, що буде ще багато інших справедливих результатів.
15 вересня 2023, 16:38

Уряд Великобританії оголосив пвк «вагнер» терористичною організацією

Уряд Великобританії оголосив російське військове формування пвк «вагнер» терористичною організацією. Пвк «вагнер» тепер включено до списку разом із 78 іншими організаціями, які також заборонені на території Великої Британії.
15 вересня 2023, 14:02

Путін про мирні перемовини і «танці»: розмова двох диктаторів

Під час зустрічі з формальним лідером білоруського режиму олександром лукашенко, російський поки що президент путін висловив своє ставлення до заяви держсекретаря США Ентоні Блінкена щодо можливості переговорів між росією та Україною.
14 вересня 2023, 20:33

Нові масштабні санкції проти росії оголосили США

Уряд Сполучених Штатів Америки розширив перелік санкцій проти росії, включивши до нього майже 70 фізичних та майже 100 юридичних осіб. Нові обмеження спрямовані на осіб, які отримують вигоду від війни росії проти України та підтримують кроки кремля. Санкції охоплюють російські промислові підприємства, фінансові установи, постачальників високотехнологічних товарів та товарів подвійного призначення.