Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

04 жовтня 2023, 20:43

На росії в кремлі підтвердили ймовірне банкрутство корпорації «роснано»

Речник кремля, дмитро пєсков, оголосив, що російська інноваційна державна корпорація «роснано» опинилася на межі банкрутства. Станом на 2019 рік компанія інвестувала у 97 заводів та R&D центрів у 37 регіонах на росії, але багато з них збанкрутували або були реструктуризовані.
04 жовтня 2023, 13:14

Повідомляється, що путін їде до Жапарова

Поки що президент на росії володимир путін планує здійснити офіційний візит до Киргизстану наступного тижня. Про це повідомив Муратбек Азимбакієв, завідувач відділу зовнішньої політики адміністрації президента Киргизії. У рамках майбутнього візиту заплановано двосторонні переговори між Жапаровим та путіним.
03 жовтня 2023, 16:11

Римський статут ратифіковано у Вірменії, незважаючи на погрози росії

Національні збори Вірменії ратифікували Римського статуту Міжнародного кримінального суду, який раніше, у березні, видав ордер на арешт президента росії володимира путіна. Рішення ратифікувати Римський статут Вірменія оголосила відразу після видачі ордера на арешт путіна у березні. На росії обурилась, та назвали цей крок "недружнім" який, "матиме найбільш негативні наслідки для двосторонніх відносин".
02 жовтня 2023, 18:45

Зеленський виступив на засіданні міністрів закордонних справ та вказав на паузу санкційного тиску на росію

Відбулася важлива дискусія щодо питань нових санкцій проти росії під час засідання міністрів закордонних справ Євросоюзу у Києві. Президент Володимир Зеленський висловив свою позицію на цю тему, зауважуючи, що затримка в узгодженні та введенні нових санкцій може призвести до недооцінювання реальної загрози з боку росії.
01 жовтня 2023, 18:34

Мітинги та протести сколихнули Варшаву на тлі майбутніх виборів

У Варшаві в цю неділю, 1 жовтня, тисячі людей долучилися до мітингу опозиції, повідомляє Reuters. Опозиція сподівається, що цей марш стане найбільшим протягом останніх десятиліть і заохотить людей брати участь у виборах. За інформацією польських ЗМІ, на мітингу зібралося близько 600-800 тисяч людей.
01 жовтня 2023, 18:00

Жозеп Боррель взяв участь у вшануванні захисників України у Києві

Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель взяв участь у подіях з вшанування захисників України у Києві. Він провів зустріч із президентом України Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та міністром оборони Рустемом Умєровим. Політики обговорили безперервну військову допомогу ЄС.
30 вересня 2023, 18:36

Боррель прибув з неанонсованим візитом до Одеси

ЄС висловлює свою підтримку Україні в контексті останніх подій, і в цьому ключі відбувся неанонсований візит високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепа Борреля до Одеси, про що дипломат повідомив у своєму Twitter-акаунті у суботу, 30 вересня. Останнім часом Одеса стала об'єктом невпинних атак, що призвели до серйозного руйнування місцевої інфраструктури.
29 вересня 2023, 13:50

МАГАТЕ прийняло резолюцію щодо повернення ЗАЕС під контроль України

Під час 67-ї сесії Генеральної конференції МАГАТЕ 69 країн висловили підтримку резолюції, яка закликає до негайного повернення Запорізької АЕС під повний контроль України. Резолюцію, запропоновану Канадою, Фінляндією та Коста-Рикою, підтримали представники 69 країн. Документ закликає рф до негайного виведення всього військового та іншого неуповноваженого персоналу із ЗАЕС.
28 вересня 2023, 14:47

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув до Києва з неоголошеним візитом

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув до Києва з неоголошеним візитом і провів зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. У ході зустрічі з генсеком НАТО обговорили ключові питання в галузі оборони, ситуацію на передовій та потреби Збройних Сил України.
28 вересня 2023, 13:07

Міністр оборони Франції прибув до Києва

Міністр оборони Франції, Себастьян Лекорню, прибув до Києва в четвер, 28 вересня, для участі в Форумі оборонних індустрій. Разом з ним прибула делегація з 18 компаній оборонного сектору. З міркувань безпеки поїздка трималася в таємниці. Лекорню планує зустрітися зі своїм новим колегою Рустемом Умєровим, міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним та, ймовірно, з президентом України Володимиром Зеленським.
27 вересня 2023, 13:18

Суд у Нью-Йорку визнав Дональда Трампа винним у шахрайстві

Суд у Нью-Йорку прийняв рішення, в якому стверджується, що колишній президент США Дональд Трамп та його сімейний бізнес завищували вартість своєї власності та інших активів, а це може мати серйозні наслідки для його бізнесу в штаті. Агентство Reuters повідомляє, що Трампа визнали винним у шахрайстві у цьому випадку.
26 вересня 2023, 22:20

Умєров надав коментар щодо можливої ліквідації командувача російського ЧФ

Голова Міністерства оборони України, Рустем Умєров, у вівторок, 26 вересня, у своєму коментарі для американського телеканалу CNN уникнув підтвердження або спростування інформації про загибель російського віцеадмірала та командувача Чорноморського флоту рф, віктора соколова. Проте він висловив позитивну реакцію на можливу загибель, назвавши це "гарною новиною для всіх."
25 вересня 2023, 18:32

В ООН заявили про систематичні катування Українців росіянами

Голова Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні, Ерік Мьосе, під час своєї доповіді Раді з прав людини в Женеві заявив, що російські агресори на окупованих територіях систематично практикують тортури, які, в деяких випадках, призводять до смерті жертв. Також комісія виявила, що в Херсонській області російські солдати ґвалтували та вчиняли сексуальне насильство над жінками віком від 19 до 83 років.
23 вересня 2023, 20:54

Зеленський з неоголошеним візитом у Польщі нагородив волонтерів та подякував за підтримку

Володимир Зеленський, Президент України, завітав з неоголошеним візитом до Польщі, де він провів зустріч із волонтерами, що активно надають підтримку Україні, та вручив їм нагороди. Президент України вручив високі державні нагороди громадянам Польщі — журналістці Б’янці Залевській та медику-волонтеру Даміану Дуді. "Я пишаюся тим, що в України є таке сильне сусідство. Я вам хочу подякувати. Я хочу подякувати всьому польському народові!" - Зеленський
22 вересня 2023, 21:11

Відбулась зустріч Зеленського і Трюдо в Оттаві

У столиці Канади, Оттаві, розпочалася зустріч президента України Володимира Зеленського з канадським прем'єр-міністром Джастіном Трюдо. Лідери проведуть переговори віч-на-віч та у розширеному форматі. Під час зустрічі Зеленський і Трюдо обговорять потреби України у галузі оборони, подальшу фінансову та гуманітарну підтримку, а також можливості розширення економічної та інвестиційної співпраці.
22 вересня 2023, 18:10

Байден повідомив Зеленського, що США передадуть Україні партію ракет ATACMS — NBC News

Президент Джо Байден повідомив своєму українському колезі Володимиру Зеленському, що Сполучені Штати нададуть невелику кількість далекобійних ракет ATACMS для паритету в війни з росією, про це повідомили три посадовці США та один конгресмен, які ознайомлені з цією угодою, NBC News повідомило у п'ятницю. Посадовцям в Штатах не було надано дозволу на громадську заяву.
22 вересня 2023, 17:09

Зеленський про деталі візиту до Канади

Під час візиту президента Володимира Зеленського до Канади очікуються його зустрічі та переговори з прем'єр-міністром Джастіном Трюдо щодо реалізації Формули миру та інших питань. Очікується підписання важливих двосторонніх документів, які посилять економічні зв'язки Канади й України. Президент також зазначив, що під час візиту він зустрінеться із генерал-губернатором Канади.
21 вересня 2023, 22:06

Зеленський прибув до Пентагону для зустрічі з Ллойдом Остіном

Після зустрічі з сенаторами та конгресменами, Володимир Зеленський відправився до Пентагону для переговорів із міністром оборони США Ллойдом Остіном. Зустріч відбулася у закритому форматі. Після цього заплановані переговори президента України з президентом США Джо Байденом. Візит президента Зеленського до США розпочався 18 вересня, і під час нього він виступив на засіданні Генасамблеї ООН та у Конгресі.
21 вересня 2023, 21:42

Ракети ATACMS поки що не передаватимуть Україні

Сполучені Штати Америки наразі не передадуть Україні далекобійні ракети ATACMS, проте, як зазначив радник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван, це питання може стати об'єктом обговорення в майбутньому
21 вересня 2023, 21:24

Зустріч Зеленського з сенаторами Конгресу США відбулась за закритими дверима

Президент України Володимир Зеленський прибув до Конгресу, де зустрівся із лідерами Палати представників та 100 сенаторами. Після цього у Зеленського запланована аудієнція із президентом Джо Байденом. Конгресмен-республіканець Майкл Маккол сказав, що під час закритих переговорів Зеленський попросив про передачу Україні винищувачів F-16 та балістичних ракет ATACMS.