Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

29 серпня 2023, 20:48

Якщо опанує свій страх, то путін вирушить на форум до Китаю - ЗМІ

російський поки що президент путін висловив намір взяти участь у міжнародному форумі "Один пояс, один шлях", який запланований на жовтень та відбудеться у Китаї. Глава держави-агресора прийняв запрошення глави Китаю Сі Цзіньпіна взяти участь у даній події.
29 серпня 2023, 19:26

Кулеба заявив, що путін вбив пригожина, який із ним провів «успішні» перемовини

Поки що президент росії путін напряму пов'язаний зі смертю керівника російської військової компанії "вагнер" євгена пригожина, навіть попри попередні обіцянки щодо гарантій безпеки. Ця ситуація викликала значний резонанс та ускладнює можливість встановлення довіри до переговорів з росією.
28 серпня 2023, 20:28

Прикро, коли з вуст Папи Римського звучать імперіалістичні ідеї росії - МЗС

Міністерство закордонних справ України висловило сум на тлі поширення Папою Римським Франциском російських великодержавних ідей, які використовуються кремлем для виправдання насильства над українцями. Про це заявив речник МЗС України, Олег Ніколенко, в понеділок, 28 серпня.
28 серпня 2023, 20:01

Президентка Угорщини зробила заяву, що Зеленський має розпочати перемовини з рф

Президентка Угорщини, Каталін Новак, закликала українського лідера, Володимира Зеленського, щодо початку переговорів з російською федерацією. В інтерв'ю, Новак підкреслила, що в питанні війни між росією та Україною не може бути виключно військового розв'язання, та розуміє бажання українських політиків захистити свою країну та осуджує російську агресію.
28 серпня 2023, 16:19

Зустріч путіна та Ердогана: пєсков зазначив, що це відбудиться вже незабаром

Підготовка до зустрічі між президентами Туреччини та росії, Реджепа Таїпа Ердогана та путіна, вже ведеться. Хоча конкретні деталі та місце проведення поки що не встановлені. Речник кремля дмитро пєсков на брифінгу 28 серпня підкреслив, що інформацію про цю зустріч буде надано публіці найближчим часом.
27 серпня 2023, 14:17

На росії офіційно підтверджено смерть ватажка пвк «вагнер» євгена пригожина - росЗМІ

Засновник приватної військової компанії "вагнер" євген пригожин загинув в результаті авіакатастрофи у Тверській області, як повідомив слідчий комітет російської федерації. Остаточний висновок та результати експертиз оприлюднено 27 серпня. В результаті від’ємного злету загинули всі 10 людей на борту, серед яких був і пригожин, відомий як керівник пвк "вагнер" та «кухар» путіна.
26 серпня 2023, 18:44

Малину, ріпак, пшеницю, кукурудзу та соняшник з України не можна до Польщі та ще 4-х країн ЄС

Міністерство закордонних справ (МЗС) випустило офіційне повідомлення стосовно намірів п'яти країн Європейського Союзу продовжити самостійну заборону на імпорт українського зерна після того, як дія заборони Єврокомісії закінчиться 15 вересня.
26 серпня 2023, 12:43

Резніков піде у відстаку, якщо програє своє парі. – дивний скандал в МО

Міністр оборони України, Олексій Резніков, заявив, що якщо звинувачення у придбанні літніх курток замість зимових для військових справді підтвердяться, – він негайно подасть заяву про відставку. Для вирішення цього конфлікту, Резніков звернувся до Комітету з депутатської етики Верховної Ради України та Комісії журналістської етики. Він також запропонував залучити редакції українських ЗМІ як спостерігачів.
25 серпня 2023, 16:35

Зеленський у Києві провів зустріч з главою МЗС Туреччини

Міністр закордонних справ Туреччини, Хакан Фідан, прибув до столиці України — Києва, де відбулася зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським. Про це глава держави повідомив у своєму офіційному акаунті на Facebook у п'ятницю, 25 серпня. Володимир Зеленський висловив щиру подяку Туреччині за постійну та послідовну підтримку України, що є важливим фактором у складному геополітичному контексті.
24 серпня 2023, 16:05

Зеленський анонсував закони, що зміцнять Україну та боротьбу з внутрішніми ворогами

Президент Володимир Зеленський анонсував законодавчі ініціативи щодо зміцнення України та протидії тим, хто намагається розхитати державу зсередини. Про це він сказав на Софійській площі Києва на урочистостях з нагоди Дня Незалежності у четвер, 24 серпня.
23 серпня 2023, 20:54

Більше мобілізувати людей на фронт просять військові - Зеленський

Військові звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням збільшити кількість мобілізованих на фронт. Про це розповів глава держави на пресконференції у середу, 23 серпня.
23 серпня 2023, 15:23

Прем’єр-міністр Фінляндії у Києві: зустріч з Зеленським та новий пакет військової допомоги

Президент України Володимир Зеленський прийняв у Києві прем'єр-міністра Фінляндії Петтері Орпо, який прибув до України з робочим візитом. Під час зустрічі, Зеленський висловив щиру подяку Орпо за постійну та практичну підтримку, яку Фінляндія надає Україні у різних аспектах, включаючи військову, гуманітарну та санкційну співпрацю.
22 серпня 2023, 18:16

Зеленський в Афінах зустрівся з Президентом Європейської комісії

В рамках українсько-балканського саміту, Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з главою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Один з ключових питань, якими займалися обидві сторони, стосувався роботи над нормалізацією експорту та транзиту української аграрної продукції.
22 серпня 2023, 17:40

Ердоган сам вирушить до путіна на росію – ЗМІ

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган готується здійснити візит на росії, де він планує провести зустріч з путіним. Основною темою обговорення стане питання зернової угоди. Наразі немає визначеної дати для зустрічі Ердогана і путіна.
22 серпня 2023, 16:16

Зеленський та Санду обговорили співпрацю по експорту зерна та низку важливих питань

Під час робочого візиту до Греції та участі в саміті "Україна – Балкани", Президент Володимир Зеленський провів переговори з Президентом Республіки Молдова Маєю Санду. Обидва лідери обговорили низку актуальних питань двосторонньої співпраці, регіональної безпеки та спільної боротьби з агресивною політикою кремля та російським гібридним впливом.
22 серпня 2023, 14:02

В Україні з робочим візитом президентка Угорщини

Президентка Угорщини, Каталін Новак, прибула на Закарпаття. За повідомленням Закарпатської обласної адміністрації, голова сусідньої держави провела зустрічі з керівництвом ОВА, обласною радою, представниками Берегова та округу.
21 серпня 2023, 22:34

Зеленський запросив долучитись Грецію до посилення ППО України

Володимир Зеленський після зустрічі з грецьким прем'єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом зазначив про можливість історичного внеску Греції в посиленні безпеки Європейського Союзу. Важливою частиною цього співробітництва могла б стати підтримка з боку Греції у справі оборони Чорноморської акваторії за допомогою систем протиповітряної оборони.
21 серпня 2023, 18:44

В CNN вважають, що відсутність путіна на саміті БРІКС – дорівнює ізоляції рф

Відсутність путіна, президента російської федерації, на зустрічі лідерів країн БРІКС в Південній Африці може свідчити про потенційну ізоляцію росії на міжнародній арені. Згідно з матеріалом CNN, рішення про неявку путіна – підштовхує на негативні висновки стосовно місця росії у світовій політиці.
21 серпня 2023, 14:20

Китай офіційно спростував інформацію про військові постачання на росію

Китай офіційно спростував інформацію про постачання росії компонентів та комплектуючих для виробництва зброї, яка застосовується в «українському конфлікті». Про це повідомив представник Міністерства закордонних справ КНР, Ван Веньбін, в понеділок, 21 серпня: "Китай завжди ставиться до експорту військового обладнання обережно та відповідально"
20 серпня 2023, 20:43

Ми готові обміняти Бєлгород на членство в НАТО – Зеленський

Володимир Зеленський надав змістовну відповідь на питання про територіальні поступки заради членства України в НАТО. На спільній пресконференції з прем'єром Данії Метте Фредеріксен президент заявив, що Україна готова обміняти Бєлгород на членство в Альянсі.