Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

22 лютого 2024, 18:24

Бундестаг схвалив надання далекобійної зброї Україні

Парламент Німеччини ухвалив рішення рекомендувати німецькому уряду надати Україні далекобійну зброю. Про це повідомив заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Тепер рішення за канцлером Олафом Шольцом. Також DW повідомило, що Шольц підтримує пропозицію німецької коаліції постачати ЗСУ озброєння більшої дальності.
22 лютого 2024, 12:23

Байден назвав путіна божевільним собачим сином – CNN

Президент США Джо Байден на зустрічі зі спонсорами під час передвиборчого збору коштів у Сан-Франциско висловив влучну характеристику щодо російського поки що президента путіна, назвавши його «божевільним сучим сином». Байден підкреслив необхідність уважності до потенційного ядерного конфлікту, але одночасно відзначив, що екзистенційною загрозою для людства є кліматичні зміни.
20 лютого 2024, 14:21

Поляки влаштували жорстку блокаду всього кордону – ДПСУ

За інформацією Держприкордонслужби України від 20 лютого, учасники акції протесту в Польщі почали посилювати блокування руху на кордоні з Україною. Згідно з повідомленням, внаслідок протестів, рух вантажівок в обох напрямках через більшість пунктів прикордонного пропуску був повністю зупинений, а про термін завершення такого блокування наразі невідомо.
20 лютого 2024, 14:04

ЗМІ: Німеччина може погодитись надати Україні далекобійну високоточну зброю

Правляча коаліція Німеччини розробила конфіденційну пропозицію стосовно збільшення постачання Україні необхідних боєприпасів, транспортних засобів та систем озброєння. Вказано, що у цей пакет можуть входити далекобійні крилаті ракети "Taurus". Повідомляється, що голосування щодо цього важливого пакету допомоги збираються провести в Бундестазі вже на цьому тижні.
19 лютого 2024, 14:01

Фінляндія готова до можливої війни з росією – Петтері Орпо

Фінляндія висловила свою позицію стосовно можливого нападу росії, заявивши, що не очікує негайної агресії, але готова до будь-яких випадків. Про це повідомив прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо. Прем'єр також підкреслив, що росія є загрозою для всіх країн Європи, і наголосив на необхідності підвищення обороноздатності.
19 лютого 2024, 13:28

Зеленський провів переговори з президентом Мавританії

Президент України Володимир Зеленський заявив про проведення переговорів з президентом Мавританії Мухаммедом ульд аш-Шейх аль-Газуані. Президент висловив надію, що головування Мавританії сприятиме реалізації цілей Африканського союзу та забезпечить сталий та мирний розвиток країн Африки.
18 лютого 2024, 16:19

Франція пообіцяла надати Україні новітні дрони-камікадзе

Франція готується передати Україні новітні безпілотники-камікадзе протягом найближчих тижнів. Про це повідомив міністр оборони Франції, Себастьян Лекорню. Міністр нагадав, що від початку повномасштабного вторгнення Франція навчила 10 тисяч українських бійців. Також він додав, що у 2024 році ще від 7 до 9 тисяч військових пройдуть навчання.
17 лютого 2024, 16:47

Підписано угоду про гарантії безпеки між Францією та Україною

Українська та французька сторони уклали в п’ятницю, 16 лютого, угоду про гарантії безпеки на 10 років. Франція також продовжить підтримку України у сферах постачання техніки, навчання військових та допомоги цивільним. Крім того, Макрон заявив про додаткову допомогу Франції в розмірі 6 млрд євро на військові потреби України. Ця допомога має зміцнити оборонні можливості країни.
16 лютого 2024, 14:03

На росії помер Олексій Навальний

Російський опозиційний лідер та політик Олексій Навальний помер у ВК-3 Полярний в селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу на росії. За час ув'язнення Олексія Навального 27 разів відправляли до штрафного ізолятора. За словами його близьких, він провів у ШІЗО 308 днів.
16 лютого 2024, 12:02

Президент України прибув з анонсованим візитом до Німеччини

Президент України Володимир Зеленський розпочав свою поїздку до країн Західної Європи та вже прибув до Берліна. Заплановано підписання угоди з безпеки між ФРН та Україною, а також пресконференція. У другій половині дня очікується візит Зеленського до Парижу, де він має намір підписати угоду про безпеку з президентом Франції Еммануелем Макроном.
13 лютого 2024, 13:40

В Сенаті США схвалено пакет допомоги Україні

Сенат США прийняв законопроєкт, який передбачає виділення фінансової допомоги Україні у розмірі понад 60 мільярдів доларів. За документ проголосували 69 сенаторів, що перевищує необхідну кількість для схвалення. Проти виступили 29 сенаторів. Законопроєкт передбачає загальну суму допомоги у розмірі 95,3 мільярда доларів для України, Ізраїлю і Тайваню.
11 лютого 2024, 20:04

ЗМІ: Макрон відклав запланований візит до України з міркувань безпеки

Еммануель Макрон вирішив перенести свою заплановану поїздку до України, яка мала відбутися 13-14 лютого. Про це у неділю, 11 лютого, повідомило французьке ділове видання Challenges, посилаючись на Єлисейський палац, де зазначили, що причиною цього рішення стали проблеми безпеки.
10 лютого 2024, 17:34

Франція виготовить і передасть Україні десятки артсистем «Цезар»

Президент України Володимир Зеленський вчора вів телефонну розмову зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном. Париж пообіцяв виготовити та передати Україні десятки артилерійських систем Цезар, а також снарядів до них. Також сторони обговорили підготовку двостороннього документа щодо безпекових гарантій у межах Вільнюської декларації G7.
09 лютого 2024, 17:28

Норвегія надасть Україні нові системи ППО NASAMS

Норвегія оголосила про надання Україні нової партії систем протиповітряної оборони NASAMS. Про це повідомив уряд Норвегії в п’ятницю, 9 лютого. Загальна сума інвестицій становить 3,45 млрд норвезьких крон, що перевищує 320 млн доларів. Проте не уточнено, скільки саме обладнання з нового замовлення може отримати Україна.
09 лютого 2024, 16:54

До столиці України завітала двопартійна делегація Конгресу США

З візитом до Києва прибула двопартійна делегація Конгресу США. Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк у своєму X. Візит відбувається на тлі повідомлень, що Сенат США ухвалив важливе рішення, яке може наблизити виділення великого пакета допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Також 31 січня Київ вже відвідала з візитом заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд.
08 лютого 2024, 14:39

Розпочалась підготовка безпекової угоди між Україною та Данією

Україна почала детальні переговори з Данією стосовно укладення двосторонніх безпекових зобов'язань. Сторони обговорили ключові елементи майбутніх двосторонніх безпекових зобов'язань та узгодили графік подальших переговорів.
07 лютого 2024, 17:48

До Запорізької АЕС прибув гендиректор МАГАТЕ

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі відвідав Запорізьку атомну електростанцію, де під час свого четвертого візиту на ЗАЕС провів оцінку дотримання п’яти принципів захисту станції, а також стану систем енергопостачання та охолодження, рівня кваліфікації персоналу тощо. Він зазначив, що співробітники МАГАТЕ збирають інформації, щоб визначити, хто вів обстріли на Запорізьку АЕС.
07 лютого 2024, 15:10

Швеція повідомила про завершення розслідування підриву «Північних потоків»

Розслідування щодо диверсії на двох підводних газопроводах "Північний потік" у Швеції залишається невирішеним. Згідно із повідомленням від прокуратури Швеції, розслідування завершено, але не знайдено жодних чітких висновків щодо осіб, причетних до цього інциденту.
07 лютого 2024, 13:44

Виділення допомоги лише Ізраїлю не підтримали у Конгресі США

Верхня палата Конгресу, або Палата представників, у вівторок, 6 лютого, так і не змогла прийняти проєкт закону від Республіканської партії, що передбачав виділення допомоги лише Ізраїлю. Законопроєкт розглядалося за прискореною процедурою, проте для його прийняття потрібно було набрати дві третини голосів конгресменів, що не вдалося.
06 лютого 2024, 14:53

До України прибув генеральний директор МАГАТЕ

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі прибув до України та провів зустріч з міністром енергетики Германом Галущенком та представниками Енергоатому. Гроссі наголосив, що представники МАГАТЕ "активно присутні на кожному об’єкті", а агентство "залишається непохитним у підтримці безпеки цих об’єктів".