Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

10 січня 2024, 11:19

До Литви з важливим робочим візитом прибув Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський прибув до столиці Литви – Вільнюса в рамках низки важливих робочих візитів, які також охоплять Естонію та Латвію. Про це глава держави повідомив у середу, 10 січня. Він також розкрив теми переговорів під час свого візиту, які включають безпеку, інтеграцію України до ЄС та НАТО, співпрацю в галузі РЕБ та безпілотників, а також подальшу координацію європейської підтримки.
09 січня 2024, 17:13

Зеленський провів чергову Ставку, були присутні командувачі ЗСУ

Президент Володимир Зеленський повідомив про проведення Ставки верховного головнокомандувача, в ході якої особисто зустрівся з командувачами основних напрямків та операцій ЗСУ. Також вирішувались питання систематизації поточних та майбутніх контрактів, допомоги від партнерів, виробництва та відкриття нових ліній, посилення протиповітряної оборони в Україні.
08 січня 2024, 14:56

Офіційний Китай висловився щодо російського удару по Донецькій області

Китай закликав росію та Україну утриматися від ударів по цивільних об’єктах та гарантувати безпеку цивільних жителів. Мао Нін, речниця МЗС КНР, наголосила на цьому, коментуючи вбивство росіянами 11 мешканців Покровського району Донецької області.
07 січня 2024, 14:12

Глава МЗС Японії прибула до України та обіцяє подальшу підтримку

Міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава здійснила неанонсований раніше візит до Києва в неділю, 7 січня. Це перший приїзд Камікави до України після її призначення на посаду у вересні, зазначають у МЗС Японії. Йоко Камікава проведе переговори з українськими урядовцями, включаючи міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу. Очікується, що глава МЗС Японії підтвердить підтримку України з боку Японії, яка залишається незмінною.
06 січня 2024, 14:24

Рішення щодо нардепа Безуглої готують у Верховній Раді

Проєкт постанови про відкликання народної депутатки Мар'яни Безуглої з посади заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки зареєстровано у Верховній Раді. Про що свідчить опублікована інформація на сайті парламенту у суботу, 6 січня. Згідно з даними на сайті парламенту, ініціаторами постанови №10391 стали 11 нардепів, включаючи голову комітету Олександра Завітневича від фракції «Слуга народу».
05 січня 2024, 14:14

Терміново потрібна допомога та підтримка Україні – посол США

Під час останніх серій комбінованих атак по території України росія використовувала ракети, походженням з Північної Кореї, і веде переговори з Іраном щодо придбання ракет, що свідчить про необхідність термінової підтримки України. Про це повідомила посол США Бріджит Брінк. Раніше повідомлялося, що росія купує балістичні ракети у КНДР.Білий дім заявив 4 січня, що росія застосовувала ракети, придбані у КНДР, принаймні двічі по території України.
02 січня 2024, 19:58

Масована російська атака по Україні: відомо про загибель п’ятьох людей, 129 постраждалих

Станом на 18:00 вечора 2 січня відомо, що загальна кількість постраждалих в Україні внаслідок російської атаки становить 129 людей. На жаль, п'ятеро людей загинули. Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки масованого ракетного удару та комбінованого удару за допомогою БпЛА, які здійснила країна-агресорка росія по Україні вночі та з ранку 2 січня.
30 грудня 2023, 13:59

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш засудив атаку рф по Україні

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш рішуче засудив масовані нічні атаки російської федерації на українські міста, цивільне населення та об'єкти критичної інфраструктури. Про це заявив речник Генсека Стефан Дюжаррік під час засідання Ради Безпеки ООН, що відбулась в п'ятницю, 29 грудня.
27 грудня 2023, 14:28

Україна відкрила посольство у Західній Африці

Україна відкрила своє дипломатичне представництво в Аккрі, столиці Гани – держави у Західній Африці, що є початком нового етапу взаємовідносин між країнами. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Наразі посольство буде працювати на рівні тимчасового повіреного, поки не буде призначено посла. Загалом планується відкрити десять нових посольств в Африці.
26 грудня 2023, 16:37

У «Слуг народу» не будуть коментувати законопроєкт про мобілізацію – ЗМІ

Народні депутати від партії «Слуга народу» отримали рекомендації утриматися від коментарів щодо нового законопроєкту про посилення мобілізації, який був внесений до Верховної Ради. Представники фракції визначили необхідність дотримуватися єдиної лінії, узгодженої з президентом, у зв'язку з "чутливістю питання". Зазначено, що інформацію щодо мобілізації повинні надавати військові, які володіють відповідною інформацією.
24 грудня 2023, 13:58

Іcнування ЄС під загрозою, путін не припине війну – Боррель

Диктатор на росії та міжнародно розшукуваний злочинець, путін, прийняв рішення продовжити війну. Відтепер в Україні поставлено на карту існування Європейського союзу. Таку заяву зробив Верховний представник Європейського союзу з питань закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель. Він відзначив, що настав час оцінити небезпеку, як загрозу для всієї Європи, а не лише для України.
24 грудня 2023, 13:31

Плани збільшення допомоги Україні розглядає Британия

У 2024 році Великобританія розглядає можливість надати Україні ще більше підтримки у порівнянні із 2022 та 2023 роками у боротьбі проти російських окупантів, повідомив міністр закордонних справ Девід Кемерон. Уряд Британії може збільшити випуск зброї та техніки британськими оборонними заводами для поповнення запасів, виснажених у війні в Україні.
23 грудня 2023, 14:20

Естонія розглядає можливість видачі військовозабов’язаних Україні

Естонія висловила готовність видачі Україні чоловіків мобілізаційного віку та навіть пропонує укласти відповідну угоду. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Лаурі Ляенеметс, вказавши, що Естонія може здійснити пошук і видачу чоловіків-українців, які перебувають у їхній країні. При цьому міністр Ляенеметс заявив, що незабаром висуне письмову пропозицію про укладення угоди між двома країнами.
22 грудня 2023, 17:01

Перші літаки F-16 готуються для передачі Україні від Нідерландів

Уряд Нідерландів затвердив підготовку до передачі Україні перших 18 винищувачів F-16. Згідно з узгодженим планом, обидві сторони продовжать спільну роботу над гарантіями безпеки згідно з Вільнюською декларацією G7. Загалом Нідерланди пообіцяли надати 42 винищувачі F-16 для України.
22 грудня 2023, 12:23

США із союзниками почали термінові переговори щодо заморожених активів росії – ЗМІ

Білий дім на тлі затримки й суперечок із виділенням допомоги Києву, вступив у термінові переговори з союзниками щодо можливості використання заморожених російських активів для військової підтримки України. Зі слів офіційних осіб, упродовж останніх тижнів переговори між міністрами фінансів, представниками центральних банків, впливовими дипломатами та юристами на цю тему суттєво активізувалися.
22 грудня 2023, 12:06

По дорозі в Індію «застрягли» п’ять танкерів з російською нафтою

Після введення нових санкцій США, танкери з п'ятьма мільйонами барелів російської нафти сорту Сокіл застрягли в дорозі до індійських нафтопереробних заводів. Судна зараз простоюють за милі від пункту призначення, і в одному з випадків вже понад місяць.
21 грудня 2023, 18:19

Зеленський провів телефонну розмову з Генсеком ООН

Президент України Володимир Зеленський здійснив телефонний дзвінок та провів переговори з генеральним секретарем ООН Антоніо Гутеррішем. Однією з основних тем розмови були питання, пов'язані з гарантуванням безпеки цивільного судноплавства в Чорному морі. Окрім цього Зеленський подякував Гутеррішу за окрему стратегію щодо зимового сезону.
21 грудня 2023, 18:05

Україна отримала від Польщі додатково 5000 терміналів Старлінк

Україна отримала ще 5 тисяч Старлінків від Польщі. Частина з цих терміналів буде використана для забезпечення неперервного зв'язку на прифронтових територіях, а решта буде розподілена на об'єкти критичної інфраструктури.
20 грудня 2023, 17:21

У Раді з’явився «новий» депутат, наступний за списком

У Верховній Раді склав присягу новий народний депутат Михайло Соколов. Депутат Михайло Соколов обіймав депутатський пост в VI скликанні Верховної Ради (2007–2012) та був обраний на позачергових виборах 2019 року від партії "Батьківщина", займаючи 26-те місце у списку. Попередньо він очолював обласну організацію "Батьківщина" у Миколаївській області та виконував обов'язки заступника директора ТОВ "Укртранзит".
19 грудня 2023, 20:10

Безугла мобілізація жінок: Зеленський не підпише

Президент Володимир Зеленський висловив свою позицію стосовно анонсованого законопроєкту щодо мобілізації, підкресливши, що він не підтримає ініціативу щодо залучення жінок до цього процесу. Про це президент України сказав у відповідь на запитання журналіста Bloomberg про можливість мобілізації жінок та чоловіків молодших за 27 років.