Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

19 грудня 2023, 20:10

Безугла мобілізація жінок: Зеленський не підпише

Президент Володимир Зеленський висловив свою позицію стосовно анонсованого законопроєкту щодо мобілізації, підкресливши, що він не підтримає ініціативу щодо залучення жінок до цього процесу. Про це президент України сказав у відповідь на запитання журналіста Bloomberg про можливість мобілізації жінок та чоловіків молодших за 27 років.
18 грудня 2023, 20:05

Офіційно оголошено про введення в дію 12 санкційного пакета проти росій

Влада Євросоюзу офіційно підтвердила 12-й пакет санкцій проти країни-агресора росії, який набуде чинності одразу після публікації в Офіційному журналі ЄС. Важливо, що Євросоюз встановив суворі обмеження проти російських алмазів, зокрема і ювелірних виробів з російськими діамантами.
16 грудня 2023, 12:30

Президент Франції все ще готовий говорити з Путіним про мир в Україні

Президент Франції Еммануель Макрон висловив готовність розглянути можливість щодо переговорів із путіним, при умові бажання російського диктатора відновити мир в Україні. Макрон і путін декілька разів обговорювали ситуацію в телефонних розмовах під час перших тижнів російського вторгнення в Україну, але останній раз вони спілкувалися 3 травня 2022 року.
16 грудня 2023, 12:15

Нідерланди сприяли розширенню Шенгенської зони

Нідерланди офіційно висловили свою згоду на вступ Болгарії до Шенгенської зони, покладаючи край тривалій суперечці між цими двома країнами. Раніше Нідерланди виступали проти приєднання Болгарії до Шенгенської зони, посилаючись на обурення щодо корупції та можливості масової міграції. Проте на цей момент Болгарія виконала всі необхідні умови для вступу до Шенгену.
15 грудня 2023, 16:08

З Дунайської комісії виключено росію – МЗС України

Країни-учасники Дунайської комісії прийняли рішення щодо виключення країни-агресорки росії за її атаки ракетами та безпілотниками по Нижньому Дунаю. росія має вийти з організації до 29 лютого 2024 року. Якщо цього не відбудеться, члени комісії не будуть визнавати свої зобов'язання перед рф за Белградською конвенцією про режим судноплавства на Дунаї.
14 грудня 2023, 16:34

Знайшли уламки російського ударного БпЛА типу «шахед» на території Румунії

У результаті нічної атаки росії на Україну поруч із румунським містом Грінду впав російський безпілотник типу "Shahed-136/131". Міністерство оборони Румунії вжило необхідних безпекових заходів через цей інцидент. Повідомлено компетентні органи для збору доказів та початку проведення розслідування відповідно до встановлених процедур.
14 грудня 2023, 16:17

Початок саміту у Брюсселі: питання членства України в ЄС, фінансова та військова допомога

Почавши свою роботу у Брюсселі, саміт країн Європейського Союзу активно обговорює низку важливих питань, в основі яких лежить надання підтримки Україні. Очікується, що це засідання призведе до прийняття рішень, спрямованих на початок переговорів про членство України у ЄС, виділення макрофінансової та військової допомоги, а також введення нових санкцій проти рф.
13 грудня 2023, 17:24

Анонсовано виділення допомоги Україні від Данії на 1 млрд євро

Прем'єр-міністр Данії, Метте Фредеріксен, оголосила про новий пакет підтримки для України на суму 1 млрд євро. Цю інформацію вона висловила під час пресконференції в Осло 13 грудня. Відзначено, що завтра Фредеріксен представить новий пакет підтримки для затвердження у своєму парламенті. Данія вже надала Україні значну оборонну допомогу у розмірі близько 2,8 млрд євро та гуманітарну допомогу на 378 млн євро.
13 грудня 2023, 16:19

Зеленський в Осло зустрівся з лідерами Європейських країн та взяв участь у другому саміті Україна – Північна Європа

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у другому саміті Україна – Північна Європа, що відбувся у норвезькому Осло. Під час зустрічі президент висловив подяку лідерам держав Північної Європи та їхнім народам за виявлену солідарність з Україною.
13 грудня 2023, 16:01

Єврокомісія не буде розморожувати 10 млрд євро для Угорщини

Єврокомісія не планує та відмовилась розморожувати 10 млрд євро для Угорщини, поки Будапешт не здійснить останніх кроків для розблокування доступу до цих коштів, які були заморожені у зв'язку з діями прем'єр-міністра Віктора Орбана, що завдали шкоду демократичній системі стримувань та противаг.
12 грудня 2023, 13:32

Зеленський у Вашингтоні зустрівся з керівниками оборонних компаній

Під час свого робочого візиту до Сполучених Штатів Америки, президент України Володимир Зеленський провів зустрічі з президентом Світового банку Аджаєм Бангою та керівниками американських оборонних компаній. У ході цих зустрічей обговорювалися питання відновлення іпотечного кредитування, можливості створення оборонного хабу в Україні та інші важливі питання.
11 грудня 2023, 14:10

На росій в ЦВК погодили проведення «виборів» на окупованих територіях України

Центральний виборчий комітет (ЦВК) на росії прийняв рішення одноголосно, визначивши, що вибори президента рф у березні 2024 року відбудуться і на території чотирьох українських областей, що перебувають під окупацією російських загарбників. Проведено консультації з міністерством оборони рф, фсб та так званим "керівництвом" окупованих регіонів стосовно можливості проведення виборів в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях.
10 грудня 2023, 16:31

Зеленський, перебуваючи в Аргентині, провів переговори з Макроном

Перебуваючи з візитом в Аргентині, Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером Франції Еммануелем Макроном і повідомив, що позитивні рішення Європейської Ради щодо вступу України до ЄС підніме мотивацію українців, зокрема й всього війська. Зеленський також поділився деталями щодо функціонування зернового коридору, зауваживши, що попри всі намагання росії вже перевезено 7,5 млн тонн вантажів.
07 грудня 2023, 17:45

Апеляційний суд відмовився випустити Дубінського з-під ватри

У вівторок, 7 грудня, відбулося засідання Київського апеляційного суду у справі народного депутата Олександра Дубінського, який перебуває під вартою. Засідання проходило у закритому режимі, після якого суд вирішив залишити запобіжний захід незмінним. Олександра Дубінського продовжать тримати під вартою до 12 січня 2024 року, можливість внесення застави не передбачено.
07 грудня 2023, 16:51

Коломойський звернувся до суду для повернення громадянства України

Фігурант кримінальної справи Ігор Коломойський висунув запит на перегляд рішення про позбавлення його громадянства. Верховний суд повернув позов, вимагаючи пояснень про затримку в майже півтора року. Коломойський аргументував свою затримку у поданні позову тим, що дізнався про позбавлення його громадянства лише у вересні 2023 року, після зміни запобіжного заходу.
06 грудня 2023, 13:29

Мадуро готує анексію територій сусідньої Гаяни та оголосив 24-й штат Венесуели

Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про намір зробити у майбутньому сусідню Гаяну 24-м штатом своєї країни, представивши новий зразок переробленої карти Венесуели. У заклику до Національної асамблеї, Мадуро пропонує ухвалити закон щодо анексії регіону Ессекібо в Гаяні та створення нового штату Гаяна-Ессекібо у межах Венесуели.
05 грудня 2023, 16:33

За підтримки Катару було визволено з росії ще шістьох українських дітей

Державний міністр Катару з питань міжнародного співробітництва Лолва аль-Хатер оголосив, що росія погодилася звільнити ще шістьох українських дітей, які були депортовані, щоб вони могли повернутися до своїх сімей в Україні за посередництвом Катару. Ця група включає дітей віком від 8 до 15 років. Кілька дітей вже зустрілися з катарськими дипломатами у посольстві Катару у москві.
05 грудня 2023, 13:49

У експорті 3500 дронів на росю підозрюють фінські компанії

Дві компанії із Фінляндії опинились під підозрою у відправці продукції на росію, яка може потрапляти під санкції Європейського Союзу, зокрема, безпілотників. За даними співробітників відомства, ці компанії могли експортувати товари на росію загальною сумою понад три мільйони євро, а це щонайменше – 3500 дронів.
04 грудня 2023, 19:41

Парламент Болгарії може подолати вето президента на постачання Україні 100 БТРів

Президент Болгарії Румен Радев використав своє право вето для зупинки постачання 100 бронетранспортерів Україні, проте парламент планує подолати цю перепону. Національні збори мають намір переголосувати та відхилити вето президента. Радев виправдовує своє вето тим, що депутати не оцінили ступінь «непридатності» бронетранспортерів. Він вважає, що ці технічні засоби можуть знайти застосування внутрішньо в країні.
01 грудня 2023, 16:58

росію було виключено з ради Міжнародної морської організації

Країна-агресор, росія, не отримала підтримки для свого переобрання в раду Міжнародної морської організації (ММО) на 2024-2025 роки. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Twitter в п’ятницю, 1 грудня. За його словами, таке рішення є справедливим, оскільки "ніхто не завдав більшої шкоди вільному судноплавству за останні десятиліття, ніж росія".