Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

11 листопада 2023, 17:06

Зеленський привітав Дуду та польський народ з Днем незалежності Польщі

Володимир Зеленський у відеорозмові з Анджеєм Дудою привітав з Днем незалежності Польщі. В ході зустрічі, глава України висловив теплі привітання польському народу, підкресливши важливість спільного шляху обох націй та висловив вдячність польському народові за підтримку під час російської агресії та визначив основні цінності, що об'єднують обидва наші народи.
10 листопада 2023, 14:37

Україна домовилася про повернення депортованого із Маріуполя підлітка

Депортованому з Маріуполя 17-річному Богдану Єрмохіну незабаром вдасться повернутися до України, де його чекає сестра. Про домовленості із російською стороною повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини. Адвокат Богдана 9 листопада опублікував його звернення до президента Зеленського із проханням посприяти поверненню в Україну.
09 листопада 2023, 21:04

Ще одну групу українців успішно евакуйовано із Сектору Гази

Протягом останньої доби ще 46 українців були успішно евакуйовані з Сектору Гази. Таким чином, загальна кількість евакуйованих становить 89 осіб. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні в четвер, 9 листопада. На ранок 9 листопада Україна отримала дозволи на виїзд з Сектору Гази для 329 своїх громадян.
09 листопада 2023, 20:20

Призначено тимчасово виконувача обов’язків міністра молоді та спорту

Уряд призначив виконувачем обов'язків міністра молоді та спорту Матвія Бідного. Раніше він працював головним спеціалістом відділу пріоритетних неолімпійських видів спорту департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту, а також директором департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту Міністерства молоді та спорту України.
08 листопада 2023, 18:16

Зеленський зустрівся з міністром транспорту США

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із міністром транспорту США Пітом Буттіджеджом, який здійснив робочий візит до України. Зазначено, що обговорювалася перспектива подальшого розвитку альтернативного гуманітарного маршруту в Чорному морі для транспортування української продукції. Також обговорювались можливості налагодження спільного виробництва в галузі оборонно-промислового комплексу.
08 листопада 2023, 14:20

Єврокомісія схвалила початок переговорів вступу України до ЄС

Європейська комісія рекомендувала Європейській раді розпочати з Україною переговори щодо членства у Європейському союзі. Відповідну заяву у середу, 8 листопада, зробила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Україна виконала понад 90% необхідних кроків, які були позначені раніше.
07 листопада 2023, 21:07

Високопосадовці США закликали Конгрес виділити Києву $12 млрд

Повідомляється про звернення високопосадовців США с закликом до Конгресу про необхідність підтримки додаткового бюджетного запиту президента Джо Байдена для України. Вони закликають виділити 11,8 млрд доларів для підтримки України — це мінімальна сума, необхідна для покриття базових потреб, що «забезпечить функціонування уряду та економіки, дозволяючи країні зосередити свої ресурси на обороні».
05 листопада 2023, 13:59

Візит Зеленського до Ізраїлю під загрозою –ЗМІ

Візит президента України Володимира Зеленського до Ізраїлю наразі опинився під питанням через розголос щодо його майбутньої поїздки. Про це заявив неназваний український дипломат у неділю, 5 листопада, інформує видання The Times of Israel. За його словами, Зеленський дійсно планував відвідати Ізраїль, проте витік інформації щодо його подорожі став загрозою для неї.
04 листопада 2023, 17:53

Україна досягла чудового результату на шляху до ЄС – Фон дер Ляйєн

Україна продовжує свій успішний шлях до членства в Європейському союзі та досягла чудового прогресу на цьому шляху, про що заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн під час брифінгу з президентом Володимиром Зеленським. Україна активно завершує великі реформи, і якщо цей процес буде успішним, то країна зможе досягти своєї амбітної мети переходу на наступний етап процесу вступу.
02 листопада 2023, 20:41

Сполучені Штати впровадили нові санкції проти росії

Влада США оголосила про новий пакет санкційних обмежень проти росії. За інформацією від американського фінансового відомства, цього разу у "чорний список" потрапили понад 30 фізичних осіб та майже 200 юридичних осіб. Особлива увага приділена санкціям стосовно російського конструктора олександра захарова, учасника розробки дронів Ланцет. Також санкційні обмеження поширилися на членів його родини.
02 листопада 2023, 17:32

Міжнародні спонсори війни: корпораця Nestle «годує» окупантів та загарбників з росії

Україна включила швейцарську корпорацію Nestle до списку міжнародних спонсорів війни, зважаючи на те, що компанія повністю не вийшла з російського ринку. Отже, залишаючись у рф, Nestle вкотре показує усьому світу, що співпрацювати з агресором – нормально. А самій рф демонструє, що вона й досі інтегрована у світові процеси, попри воєнні злочини та вбивства тисяч українців
02 листопада 2023, 14:26

Черговий пакет військової допомоги від Німеччини посилить українську ППО

Україні був наданий черговий пакет військової допомоги від Німеччини. До цього пакета входять нові радари TRML-4D, які є частиною зенітних комплексів ЗРК IRIS-T. Також Німеччина надала 30 тисяч комплектів зимового одягу для українських військових. Варто відзначити, що цей пакет військової допомоги від Берліна був надан одразу після попереднього.
31 жовтня 2023, 13:40

Паливна криза в Аргентині: водії у пошуках робочих заправок та величезні черги

В Аргентині водії стикаються із серйозним дефіцитом бензину і дизельного пального. Заправки залишаються порожніми, а на тих, що працюють – утворюються значні черги. Усе це відбувається в контексті майбутніх президентських виборів, на яких обиратимуть нового лідера країни вже наступного місяця.
30 жовтня 2023, 20:53

Зеленський провів зустріч з делегацією Палати представників Конгресу США

У понеділок, 30 жовтня, президент України Володимир Зеленський прийняв двопартійну делегацію Палати представників Конгресу США у складі Джеймса Френча Гілла, Майкла Квіглі та Стівена Лінча, які перебувають в Україні з офіційним візитом. Під час зустрічі президент відзначив, що такі візити є потужним сигналом підтримки України та її народу з боку США.
29 жовтня 2023, 21:09

На росії в республіці дагестан оскаженілий натовп захопив аеропотр та шукає «євреїв»

На росії в республіці дагестан оскаженілий натовп увірвався до приміщення міжнародного аеропорту Махачкали у пошуках "євреїв". Заворушення в столиці республіки викликали чутки про прибуття біженців з Ізраїлю. Цього ж вечора, 29 жовтня, повинен був приземлитися транзитний рейс із Тель-Авіва.
29 жовтня 2023, 13:04

«Впаде Україна – впадемо ми всі» – президент Чехії

Президент Чехії Петр Павел, в ході зустрічі з іноземними дипломатами в Празі, висловив беззаперечну підтримку суверенітету України та підкреслив надзвичайну важливість цієї позиції. За його словами, ситуація по всій Європі зараз залежить від того, чи вистоїть Україна.
28 жовтня 2023, 20:57

Звинувачення та погрози Ердогана: назвав Ізраїль "окупантом" та звинуватив «Захід»

Туреччина планує представити Ізраїль як "військового злочинця" та "окупанта" на світовій арені. Про це оголосив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час так званого "Великого палестинського мітингу" у Стамбулі. Ердоган наголосив на тому, що Туреччина завжди стоїть на стороні тих, хто звертається за допомогою, і зараз Газа потребує цієї підтримки.
28 жовтня 2023, 18:17

Ізраїль розпочне нову фазу у війні з ХАМАС

Ізраїль оголосив про перехід до "нової фази" війни проти терористичного угрупування ХАМАС. Про це оголосив міністр оборони Йоав Галлант у суботу, 28 жовтня. Служба ВПС Ізраїлю повідомила про удари по близько 150 підземних об'єктах, що належать терористичному угрупуванню ХАМАС.
28 жовтня 2023, 13:24

Мальта: 65 країн приймають участь у саміті щодо української формули миру

На Мальті розпочався третій міжнародний саміт, присвячений формулі миру Володимира Зеленського. Учасниками саміту стали представники понад 65 країн Заходу та Глобального Півдня. Протягом двох днів будуть презентовані та обговорюватимуться плани реалізації п'ятьох пунктів формули миру.
26 жовтня 2023, 21:56

В Ізраїлі засуджують зв’язки росії з ХАМАСом та закликають вигнати терористів з москви

В Міністерстві закордонних справ Ізраїлю відреагували на сьогоднішній візит представників бойовиків палестинського угруповання ХАМАС до москви. Речник ізраїльського МЗС, Ліор Хаят, опублікував свою заяву в соцмережі Х. Він закликав російський уряд "негайно вигнати терористів ХАМАС" з москви.