Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

28 березня 2024, 20:40

Найближчими місяцями може початися наступ росії – Зеленський

У найближчі місяці очікується активізація російських військ, яка може відбутися наприкінці травня або червні. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американській телерадіокомпанії CBS News. Якщо Україна програє, війна може прийти і в Європу, і в США.
28 березня 2024, 14:02

Олексій Малеванець: «Підтримати аграріїв важливо для економічної безпеки країни»

Секретар Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Малеванець постійно підтримує зв’язок із земляками-аграріями, які є вимушеними переселенцями, та активно долучається до заходів, присвячених темі розвитку аграрного сектору економіки України.
27 березня 2024, 20:25

Бронювання від мобілізації людей із зарплатою від 35 000 грн відхилено без обговорень

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, не обговорюючи, відхилив ініціативу щодо бронювання від мобілізації залежно від рівня заробітної плати. Про це народний депутат повідомив через Телеграм у середу, 27 березня.
26 березня 2024, 17:27

П’ять великих десантних кораблів залишилось у росії – ВМС

Українські військові повідомили, що було знищено чотири великі десантні кораблі (ВДК) чорноморського флоту росії. Якщо брати великі десантні кораблі, то їх в строю залишається п’ять одиниць з 13, які були в них на початку повномасштабного вторгнення.
26 березня 2024, 16:53

Зеленський звільнив Данілова з посади секретаря РНБО

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Олексія Данілова з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України. Цю інформацію та відповідний указ №186/2024 опубліковано на офіційному вебсайті президента у вівторок, 26 березня.
26 березня 2024, 13:06

ВМС підтвердили ураження чотирьох російських кораблів у Криму

Військово-морські сили ЗСУ підтвердили ураження російського військового десантного корабля «Іван Хурс». За словами речника, підтверджено ураження двох великих десантних кораблів – «Азов» і «Ямал», а також уражено ракетним комплексом «Нептун» великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», який був захоплений російськими окупантами у 2014 році в Криму.
25 березня 2024, 17:03

Чоловікам заборонено наближатись до кордону з Молдовою на Вінниччині

У Вінницькій області введено обмеження, а саме заборона для чоловіків призовного віку, які намагаються наблизитися до державного кордону з Молдовою. Цю інформацію в понеділок, 25 березня, повідомив Могилів-Подільський прикордонний загін. Це обмеження стосується смуги вздовж державного кордону у чотирьох громадах Могилів-Подільського та Тульчинського районів Вінницької області.
23 березня 2024, 17:07

Внаслідок вибухів знищено російських окупантів з технікою у Мелітополі – ГУР

У тимчасово окупованому Мелітополі в результаті двох вибухів знищено російських загарбників та їхню військову техніку. Про це у суботу, 23 березня, повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України. За попередніми даними відомства, в самому епіцентрі вибухів перебувало близько 20 російських окупантів, дві тентовані вантажівки «Камаз» та УАЗ «Patriot».
22 березня 2024, 22:32

Теракт на росії – спланована спецоперація російських спецслужб за вказівкою путіна

Теракт у москві — спланована і свідома провокація російських спецслужб за вказівкою путіна. Її мета — виправдання ще більш жорстких ударів по Україні та тотальної мобілізації на росії. Публічну страту людей у москві варто розуміти як погрозу путіна ще більшою ескалацією та розширення війни. путін має великий досвід організації подібних терактів як способу посилення власної влади, починаючи з підривів будинків на Каширському шосе.
22 березня 2024, 18:51

Ще 9 викрадених росією дітей повернуто до України – ОП

Україна за посередництва Катару забезпечила повернення додому ще дев’ятьох викрадених росією дітей. Про це інформує Офіс президента в п’ятницю, 22 березня. Серед цих дітей четверо, віком від 3 до 10 років, раніше незаконно вивезені росією з дитячих будинків, а також одна 12-річна дівчинка. Дітей примушували відвідувати російські школи, де окупанти вплутували пропагандистську машину та переконували, що Україна не є самостійною державою.
21 березня 2024, 13:16

Верховна Рада схвалила закон про соціальний захист військових

Верховна Рада України прийняла в цілому закон про забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист. Законопроєкт №10313 в цілому підтримали 296 депутатів. При цьому документ був значно відкоригований та доопрацьований у комітеті до другого читання. Було закріплено на рівні закону грошова виплата в розмірі 15 млн гривень родині захисника в разі його загибелі.
19 березня 2024, 13:39

Президент України провів переговори з главою Європейської Ради

Президент України Володимир Зеленський зазначив у Telegram, що він провів телефонну розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем у вівторок, 19 березня. Вказується, що розмова відбулась перед засіданням Європейської ради. Президент також висловив подяку Мішелю за затвердження Радою ЄС рішення про виділення 5 млрд євро на зброю для України з Європейського фонду миру.
18 березня 2024, 13:52

Кабінет міністрів України додатково виділив мільярди на дрони

Кабінет міністрів України затвердив виділення додаткових 5 мільярдів гривень для потреб Сил безпеки й оборони, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він наголосив, що кожна гривня, яка надходить у держбюджет у вигляді податків, буде використовуватися на зміцнення обороноздатності України, а виділені кошти будуть спрямовані на придбання дронів, необхідних для наших захисників на передовій.
17 березня 2024, 18:42

ГУР спростувало російські фейки про збитий український гелікоптер Black Hawk

У пресслужбі Головного управління розвідки (ГУР МО) було спростовано фейкове повідомлення російських пропагандистів щодо збитого гелікоптера Black Hawk, що належить Українській армії. Усі борти "Black Hawk" Головного управління розвідки Міністерства оборони України знаходяться у відмінному робочому стані; їх екіпажі продовжують виконувати бойові та спеціальні завдання.
16 березня 2024, 20:30

Юрій Ігнат пішов з посади спікера Повітряних Сил ЗСУ

Полковник Юрій Ігнат пішов з посади спікера Повітряних Сил ЗСУ, повідомив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук. За його словами, полковник Ігнат залишатиметься у складі Повітряних Сил і працюватиме на іншому напрямку не менш успішно.
16 березня 2024, 12:22

Мету ударів по російських НПЗ пояснили в ГУР

Удари по нафтобазах на росії суттєво впливають на постачання паливно-мастильних матеріалів російським окупаційним військам в Україні. Про це заявив Андрій Юсов, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР).
15 березня 2024, 14:17

Значно зросла кількість загиблих та поранених в Одесі від російського удару, завтра оголошено день жалоби

Внаслідок російських ударів по Одесі в п'ятницю, 15 березня, загинуло чотирнадцять людей, серед яких місцеві жителі, медик та рятувальник. Ще 46 людей, в тому числі семеро співробітників ДСНС, отримали поранення. Постраждалим надається вся необхідна допомога. Всі відповідні служби ліквідовують наслідки ворожої атаки.
13 березня 2024, 14:15

Олексій Кузнєцов: «Важливо посилювати оборону України на всіх напрямках!»

Народний депутат України, голова Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Кузнєцов із робочим візитом відвідав Сумську та Запорізьку області, де разом із колегами-парламентарями фракції «Слуга Народу» побував у місцях зведення фортифікаційних споруд.
12 березня 2024, 13:14

Закон про «Про доброчесне лобіювання» підписано президентом України

Президент України Володимир Зеленський офіційно підписав закон №10337 «Про доброчесне лобіювання», про що стало відомо з інформації на сайті Верховної Ради у вівторок, 12 березня. У картці документа було зазначено, що цей закон повернувся сьогодні з підписом глави держави. Цим документом визначено термінологію у сфері лобіювання, права та обов'язки суб'єктів лобіювання, методи впливу, правила етичної поведінки суб'єктів лобіювання.
08 березня 2024, 19:49

Візит до Туреччини: Президент України присвоїв назву корвету ВМС України

Президент України Володимир Зеленський дав назву новому корвету, який будується у Туреччині для України. Згідно з наказом №150/2024, корвет класу "Ada" Військово-Морських Сил Збройних Сил України отримав ім'я гетьмана Івана Виговського.